MARKO TODOROV Cropix
VESELI SE IZAZOVU

Bivši trener Dinama ima novi posao: ‘Dobio sam poruke s mnogo strana; ‘Pa gdje idete, jeste ludi‘?

Damir Krznar, bivši trener Dinama preuzima trenersku klupu Maribora!
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 16. kolovoz 2022. 16:07

Slovenski prvoligaš je našao u teškoj situaciji, posrnuo je, posljednji je na ljestvici slovenskog prvenstva. Nakon poraza u posljednjem kolu od Domžala (2:3), vrag je stigao na prag, samo tri boda iz pet utakmica bili su razlog da klupski čelnici smijene trenera Radovana Karanovića.

Pogled je odmah bio upućen prema Hrvatskoj, u igri za trenera Viola bili su Damir Krznar, Goran Tomić i Dean Klafurić. Na kraju je izbor pao na Krznara. Bivši trener Modrih iznimno je cijenjen u nogometnim krugovima, uostalom, skupio je mnogo iskustva i kao pomoćnik, a isto tako i prvi trener. Ako se sjećate sam je podnio ostavku na mjesto prvog trenera Modrih nakon poraza i maksimirskog ispadanja iz Kupa od Rijeke (1:3), a nakon toga je i odbio funkciju sportskog direktora. Ipak je ostao u Dinamu kao trener druge momčadi koja se u međuvremenu, to vjerojatno znate ugasila. Bilo je priča da će skupa s dečkima iz druge momčadi preseliti u Zaprešić i postati trener takođr ugašenog Intera, ali na kraju se to nije dogodilo.

Krznar nam se javio baš kad je krenuo prema Mariboru...

- Upravo krećem na potpis ugovora s Mariborom - kazao nam je Krnar kad se otisnuo iz Zagreba u Deželu.

Kako je pristao preuzeti momčad koja je u takvoj krizi, je li to svojevrsni rizik?

- Maribor je - Maribor! Ima uvijek presing rezultata, baš kako je to u Dinamu. S tim sam naučio živjeti. Ne želim trenirati klub u kojem je svejedno jesam li pobijedio ili izgubio. Naravno da neće biti lagano, jer logično jest kakve su ambicije Maribora kao velikog slovenskog kluba. Da, kazati ću vam istinu. Kad se saznalo da idem prema Mariboru dobio sam poruke s mnogo strana; ‘pa gdje idete, jeste ludi‘? Slali su mu neki poruke da je Maribor u raspadu, u rasulu. Ali svima sam odgovorio isto;‘ljudi to je Maribor, pravi klub, veselim se tom izazovu‘. Pa prošle sezone su osvojili naslov prvaka. Dobro, u međuvremenu su prodali dvojicu igrača....

Kaže da mu je jedini malo žao što Maribor preuzima samo dva dana prije prve utakmice play-offa Konferencijske lige protiv Cluja.

- Da, kratko je vrijeme do te prve utakmice, ne znam koliko u tako kratkom vremenu možemo napraviti, biti će teško.

S njim u stožeru biti će pomoćnik Mihael Mikić i analitičar Vedran Attias.

- Želio sam imati svoje ljude u stožeru što jest normalno, uspio sam se za to izboriti. Doduše, sad dok putujem još nije sve sto posto izdefinirano, ali vjerujem da će sve biti u najboljem redu.

U momčadi Maribora Damir Krznar će trenirati Roka Baturinu....

- Eto, ne mogu se ja maknuti od Baturina. Baturine me idu, ha, ha, ha... Martina sam prvi stavio u prvu momčad Dinama. To me jako veseli i sretan sam zbog njegovog napretka - zaključio je Krznar

Linker
26. travanj 2024 20:16