Ulaznice za utakmicu protiv Dinama su odavno rasprodane

 FEDERICO PROIETTI Dppi Via Afp
SAMO ZA SN

‘Na utakmici s Dinamom će biti svaki šesti stanovnik ovoga mjestašca! To je jedan od najvećih događaja za klub‘

Slovenski krilni napadač nedavno je preselio u Bodo/Glimt, ali nema pravo igrati protiv hrvatskog prvaka
Piše: Predrag JurišićObjavljeno: 16. kolovoz 2022. 12:23

Prije dva tjedna u Bodo/Glimt došao je slovenski krilni napadač Nino Žugelj (22), Maribor ga je prodao norveškom prvaku za pola milijuna eura. Ovaj je mladi reprezentativac Slovenije (do 21 godine) odigrao jednu utakmicu za Bodo, a u petak je, u 4:1 gostujućoj pobjedi protiv Sarpsborga, bio na klupi. Protiv Dinama u utorak nema pravo nastupa jer je već igrao u kvalifikacijama za Maribor (protiv Šahtara iz Soligorska i Sheriffa), pa će tek u grupnom dijelu europskih natjecanja smjeti odjenuti majicu norveškog kluba.

Razgovarali smo telefonski sa Žugeljom, upitali smo ga najprije kako su u njegovom novom klubu komentirali ždrijeb doigravanja za Ligu prvaka i sučeljavanje s Dinamom?

"Kao i nakon svakog izvlačenja parova, osjeća se respekt prema suparniku. No, nismo previše razgovarali o Dinamu jer smo bili usredotočeni na utakmicu u Sarpsborgu. Svaka sljedeća utakmica nam je najvažnija, tako da se o Dinamu počelo razmišljati i razgovarati tek poslije Sarpsborga. Trener nas je upoznao s nekim potankostima Dinamove igre, vidjeli smo da je Dinamo dobar, jako dobar, ali Bodo/Glimt je pun samopouzdanja, nitko ovdje nije rekao da smo imali loš ždrijeb", rekao nam je Žugelj.

image

Nino Žugelj (desno) u dresu U21 reprezentacije Slovenije

ROBBIE STEPHENSON/JMP/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA Robbie Stephenson/jmp/Shutterstock Editorial/Profimedia

U 3. kvalifikacijskom kolu vaš je klub “pregazio” litavski Žalgiris iz Vilniusa, u Bodu je bilo 5:0, na uzvratu mirnih 1:1. Igrači Žalgirisa žalili su se na podlogu u Bodu, na umjetnu travu. Pa, kakva je ta umjetna trava na vašem Aspmyra stadionu?

"Kakva je? Umjetna trava kao umjetna trava, što da vam kažem! Identična je umjetnoj travi na drugim stadionima. Uostalom, pa i Litavci doma imaju umjetnu travu, na njoj igraju domaće utakmice. Tako da ne vidim u čemu su pronašli problem."

Vaša je momčad u velikoj formi, postigla je na posljednjih šest utakmica čak 24 pogotka. To je svakako razlog da s mnogo samopouzdanja čekate okršaje s Dinamom?

"Naravno! Imamo odlično raspoloženje, momčad je sve bolja iz utakmice u utakmicu, imamo stvarno dobre igrače, tako da smo samouvjereni uoči okršaja s hrvatskim prvakom. Osjeća se optimizam, plasman u Ligu prvaka naš je san, ali znamo da će to biti vrlo težak izazov. Najvažnije je da smo već osigurali plasman u skupinu Europske lige, a eliminiramo li Dinamo, bit će to sjajan rezultat."

Mnogo se piše i govori o vašem najboljem strijelcu, iskusnom Amahlu Pellegrinu, ove je sezone zabio čak 22 pogotka na 29 odigranih utakmica u svim natjecanjima, imao je i šest asistencija.

"Sjajan je igrač, iskusan, jedan od ključnih igrača našeg sastava. Svojim zgodicima odlučuje svaku utakmicu i svakako je naš veliki adut."

Kakvo je ozračje na vašem stadionu? Kapacitet je 8.270 gledatelja.

"Sve su ulaznice za utakmicu s Dinamom bile rasprodane još prošloga tjedna! Sve je “planulo”, ljudi ovdje vole nogomet, vole svoj Bodo/Glimt. A utakmica protiv Dinama veliki je događaj za klub, jedan od najvećih. Ulog je velik i svi su svjesni da igračima treba potpora s tribina. Ozračje je na stadionu vrlo dobro, navijači su glasni. Bodo je mali gradić, ima nešto manje od 50.000 stanovnika i kad to pogledate kroz tu prizmu, onda možemo reći da će na utakmici u utorak biti svaki šesti stanovnik ovoga mjestašca", kaže Žugelj.

image

Amahl (desno) u lanjskom meču protiv Rome

FEDERICO PROIETTI Dppi Via Afp

To bi, dakle, u hipotetičkoj usporedbi, bilo kao da na Dinamovu domaću utakmicu dođe oko 130.000 ljudi, budući da je Zagreb prema posljednjem popisu stanovništva imao oko 800.000 stanovnika! A kakve utakmice očekujete? Je li netko favorit ili očekujete dvije neizvjesne utakmice?

"Bit će to dvije prave, kvalitetne utakmice, vidjet ćemo dobar nogomet. Dinamo je iskusniji od nas, stvorio je ime u Europi. Dinamo ima izvrsne pojedince, ali i mi imamo svoje adute, pokazao je to moj klub lani, kad je došao do četvrtfinala Konferencijske lige. Nadamo se ulasku u Ligu prvaka, iako smo svjesni da će biti vrlo teško protiv jakog Dinama. Očekujem da će biti neizvjesno do samoga kraja uzvratne utakmice u Zagrebu, budite uvjereni da imamo dobre razloge za optimizam", rekao nam je Žugelj.

Istaknimo da Norveška već 15 godina nema klub koji je sudjelovao u natjecanju po skupinama Lige prvaka. Zadnji je to učinio Rosenborg 2007. godine...

Linker
13. travanj 2024 11:53