Oli Scarff/AFP/Profimedia
CRVENI TEPIH ZA LUKU

Bilić otkrio: ‘Ne prođe jedan dan, a da ne spomenu Modrića! Obožavaju ga, bio bi poklon da dođe‘

"Hrvatska će se morati hrabro suočiti s erom poslije njega i ne tražiti novog Modrića jer ga nema"
Piše: Robert MatteoniObjavljeno: 01. siječanj 2024. 16:57

U velikom intervjuu za Sportske novosti, Slaven Bilić se između ostalog dotaknuo i budućnosti hrvatske reprezentacije bez Luke Modrića, koji će nakon Eura napuniti 39 godina.

Reprezentacija je već u deficitima kadrova, kao da se nagovješćuje manjak kvalitete u bližoj perspektivi. Mnogi su skeptični da će nakon Modrićeva povlačenja, što je blizu, Vatreni pasti u moći?

- Nije stvar skeptičnih ili ne, nego realnosti! Pad će doći i on je neminovan. Ali, tu mislim na kontekst konkurentnosti za podij, a ne na sposobnost reprezentacije da se plasira na veliki turnir. Uostalom, sada je ipak bitno lakše jer FIFA i UEFA šire broj sudionika. Što se Luke tiče... Eh, bit će nenadoknadiv gubitak kad ode, ne samo na terenu nego i izvan njega. Nemoguće je da se to bitno ne osjeti na snazi reprezentacije. Jedan Real će to jako osjetiti, budući da ni oni s Lukom ili bez njega, bez obzira na sva mlada i moćna pojačanja, nisu isti.

Ulazimo u 20. godišnjicu vaše suradnje s Modrićem. Tko bi rekao gdje će taj "dječak" stići?

- Imao sam sreću i privilegij rasti kao trener zajedno s njegovim rastom kao igrača. Imali smo fantastičnih osam godina suradnje, od 2004. do 2012., a potom je on imao impresivna dostignuća. Ovdje u Saudijskoj Arabiji ne prođe jedan dan da ga ne spominju. Navijači me pitaju hoće li doći k nama, ali logično je, kad bi se odlučio na SA, da bi to bio poklon najjačima. Obožavaju ga ovdje.

Ipak, veći je problem za Hrvatsku, koja se navikla na vrhunske domete, suočiti se s tim liderskim gubitkom?

- Nažalost, ne vidim nikoga sličnog u điru. Morat ćemo se hrabro suočiti s erom poslije njega i ne tražiti novog Modrića jer ga nema, nego njegovo djelo koristiti kao inspiraciju i motivaciju da možemo.

Linker
18. travanj 2024 18:39