Getty
NA PUTU PREMA DOLE

Noćna mora Josea Mourinha: Prvak Engleske doživio novi debakl, navijači u šoku

Prvak Engleske Chelsea doživio je novi poraz u prvenstvu nakon što je 5. kolu izgubio kod Evertona s 1-3. U sezoni 2004/05. Chelsea je pod vodstvom Josea Mourinha osvojio naslov prvaka sa samo 15 primljenih golova. U ovih pet kola primili su ih već 12.
Piše: HinaObjavljeno: 12. rujan 2015. 17:51

Posljednje vratarske egzekucije djelo su Stevena Naismitha, nogometaša Evertona, koji je na svom stadionu nanio novi poraz Mourinhovim trupama koje su sa skromna četiri boda na 16. mjestu Premier lige.

Tko zna kako bi priča na Goodison parku završila da se Mohamed Bešić nije ozlijedio u 9. minuti prepustivši svoje mjesto na travnjaku upravo Naismithu koji je odigrao utakmicu karijere. Prvi gol zabio je glavom na ubačaj Gallowaya, da bi malo poslije matirao Begovića udarcem iz daljine. Nadu gostima dao je Nemanja Matić u 36. minuti, da bi Naismith desetak minuta prije kraja svojim trećim golom zaključio priču.

- Čuo sam da za mene postoji interes nekih klubova u samom finišu prijelaznog roka i pitao sam se zašto me ne prodaju ako nisam dovoljno dobar za Everton. Na svu sreću, danas sam pokazao da ovdje ima mjesta za mene - rekao je nakon utakmice Naismith.



Steven Naismith Goal Everton 1 - 0 Chelsea... by goals5

Inače, Chelsea je na svom lanjskom putu osvajanja Premier lige upisao tek tri poraza. Za identičan učinak u ovoj im je bilo dovoljno pet kola.

Jose Mourinho je na sto muka. Prijelazni rok je gotov, a njegova obrana izgleda poput švicarskog sira...

Momčad Josea Mourinha nakon pet kola ima čak tri poraza, te samo jednu pobjedu i nalazi se na 15. mjestu sa skromna četiri boda. S obzirom da Chelsea sada ima i utakmicu više, može se očekivat i novi pad na ljestvici već ovoga vikenda, a atmosfera oko kluba već dugo nije bila lošija. Sve se glasnije spominje i otkaz portugalskom treneru jer Chelsea ovakav start ne pamti od davne 1988. godine.

Everton se, pak, ovom pobjedom popeo na treće mjesto s osam bodova, a vodi Manchester City s maksimalnih 12 bodova.

Linker
24. rujan 2024 08:29