Goran Sebelic / CROPIX
IZBORNIK ZADOVOLJAN

Niko Kovač: 'Halilović je ekstra igrač, a Kramarić me podsjeća na Šukera!'

Piše: Alen LesičkiObjavljeno: 05. rujan 2014. 01:37

Izbornik Kovač nije krio zadovoljstvo igrom u prvome dijelu utakmice u Puli, dok je onaj drugi bio nešto slabiji dio predstave protiv Cipra.

- Opustili smo se u nastavku i imali nekoliko situacija kod izgubljenih lopti koje nam se nisu smjele dogoditi – naglasio je izbornik. Petorica debitanata u jednoj utakmicu je doista rijetkost...

- Odradili su odličan posao. Većinu ih znam iz mlade reprezentacije i oni su zaslužili ulazak u A reprezentaciju. Nitko ih nije gurnuo. Primljeni su kao da su s nama već godinama i mislim da je ova kombinacija starih i mladih optimalna. Druže se, kvalitetno rade i stariji ih vode – naglasio je Niko Kovač.

Alen Halilović pokazao je da se na njega može ozbiljno računati.

- Pokazao je da ima potez, brzinu, šut, snašao se na poziciji. Prezadovoljan sam njegovom igrom. Svaka mu čast, on je dobitak za Hrvatsku.

Slično izbornik misli i o Andreju Kramariću.

- Upao je zbog Rakitićeve ozljede s kojim nismo htjeli riskirati. Odradio je odlično, vidjelo se da je pravi golgeter koji me podsjeća na našeg predsjednika. Onakve lažnjake nisam često vidio. On i Mandžukić su se nadopunjavali – tvrdi Kovač koji je znakovito zaključio kako je nakon ove utakmice dobio više solucija i širinu u momčadi.

Netko je pitao Niku Kovača za status Olića i Pranjića.

- Neću s enikoga odreći. Bitno je imamo li kvalitet a ne koliko igrači imaju godina. Oni su mi na raspolganjau i dobiti će dio utakmica. Tražio sam druga rješenja i to je puno lakše u prijateljskim nego u kvalifikacijskim utakmicama.

Linker
22. rujan 2024 13:21