REUTERS/Pedro Nunes
BOATENG SE ISPRIČAO

NIKO KOVAČ DETEKTIRAO PROBLEM BAYERNA: EVO ZAŠTO HRVATSKI TRENER UOPĆE NIJE ZABRINUT NAKON DVA KIKSA 'Mogu vam jamčiti da ćemo biti bolji...'

Piše: Slaven KižlinObjavljeno: 30. rujan 2018. 15:52

Medeni mjesec je gotov. Nakon što je u prvih sedam službenih utakmica pod Nikom Kovačem Bayern ostvario svih sedam pobjeda, u sljedeće dvije, odigrane u tri dana, Bavarci su osvojili samo bod. Prvo ih je Augsburg šokirao u Münchenu odigravši 1:1, a prekjučer IM je Hertha nanijela prvi poraz ove sezone i to samo šest dana nakon što je sportski direktor Schalkea Christian Heidel u javnost pustio ovu izjavu.

- Ne vidim način na koji bi Bayern mogao izgubiti utakmicu.

Pokazao mu je to Pal Dardai, mađarski stručnjak na klupi Herthe i veliki Kovačev prijatelj. Iskoristili su Berlinčani nove početničke pogreške u obrani Bavaraca, ovog puta Jeromea Boatenga.

- Dobili smo dva gola kakva ne bismo smjeli. Prvo smo skrivili jedanaesterac i to na vlo glup način, a kod drugog smo totalno krivo taktički se postavili. Suparnik je te pogreške kaznio i tako će biti uvijek, bez obzira na kojem stadionu i u kojem natjecanju igrali - jasan je bio Kovač nakon utakmice.

Kod oba pogotka krivac je bio Jerome Boateng. njemački reprezentativac očito još nije potpuno unutra nakon propalog transfera u Paris SG.

- On ne bio smio tako reagirati. Totalno je nesmotreno nasrnuo na Kaloua, čini mi se kao da je previše motiviran, ali to ga je nagnalo na glupe reakcije. Jasno da se pogreške mogu dogoditi, ali ovdje je riječ o jednom od najboljih stopera na svijetu - rekao je Matthias Sammer u analizi utakmice, a nakon dvoboja Boateng se sam posuo pepelom.

- Ispričavam se momčadi i navijačima zbog pogreške, u sljedećoj utakmici vratit ćemo se jači i pobijediti - poslao je poruku 30-godišnji stoper.

Ajax nova prigoda

Niko Kovač nije bio previše nezadovoljan, uostalom sam je uoči Augsburga rekao kako je trenutačno sve lijepo, ali i da je svjestan da će biti utakmica u kojima će gubiti bodove.

- Nismo igrali loše, ali smo puno šansi promašili. Pritisnuli smo suparnika, no moramo što više pucati po golu. Previše kružimo oko šesnaesterca, to ćemo promijeniti. Imali smo i u Berlinu dosta prigoda, ali nismo zabili, mogu vam jamčiti da ćemo biti bolji u tom segmentu - najavio Kovač, a prvu prigodu za popravak dojma ima već u utorak kada na Allianz Arenu stiže Ajax.

Kovač je vrlo brzo spoznao što znači biti trener Bayerna, porazi uvijek donose pitanja, izazov će biti promaći pravi odgovor na njih, a Kovač se nikada nije bojao izazova...

Rezultati by SofaScore

Linker
22. rujan 2024 21:25