Cropix
NIJE SMIO, ALI DOGODI SE

NEUGODNI SLUČAJ 'ŽIVI ZID' Mamić nakon velikog kiksa objavio: 'Eduardo ostaje prvi golman Dinama!

Trener Dinama Zoran Mamić zadovoljan je zato što njegova momčad nije izgubila glavu nakon primljenog gola u prvoj utakmici playoffa Lige prvaka. Trebao je prenoćiti da dođe malo sebi od iznimno stresne utakmice u Albaniji. Dinamo je bio kvalitetnija, dominantnija i konkretnija momčad od Skenderbeua.
Piše: Alen LesičkiObjavljeno: 20. kolovoz 2015. 21:42

No, trener Modrih kao glavni razlog za zadovoljstvo istaknut će mirnoću koju su njegovi igrači pokazali nakon što su domaćini poveli iz slobodnog udarca.

"Puno radimo na tome i meni kao treneru vrlo je važno da oni ne gube glavu kad nešto ne pođe prema planu. Utakmica u Elbasanu upravo je pokazatelj vjere mojih igrača u vlastite mogućnosti i količine njihova samopouzdanja. Vjerovali su da će utakmicu dovesti na svoj mlin i to im se vratilo rezultatom", rezimirao je Zoran Mamić koji je ovaj put pogodio s izmjenama. Izveo je Machada koji nije bio uopće loš, ali znao je što dobiva s Ćorićem…

Detalji su najvažniji

"Igrači koji taj dan nisu u prvom planu ulaze u igru i donose dimenziju više. To me čini sretnim jer znam koliko razgovaramo o takvim detaljima na treninzima i pripremama utakmica", istaknuo je trener.

Međutim, protiv Skenderbeua jedan od njih nije imao svoj dan. Vratar Eduardo bio je najslabija karika. Ovaj put je primio gol iz slobodnjaka u svoj kut. Dogodi se, rekli bi mnogi. Problem je to što se Eduardu to počelo događati sve češće. Takav ili sličan kiks u uzvratnoj utakmici mogao bi prouzročiti probleme Dinamu.

Nema ‘revolucije’

"Da, Eduardo je primio gol koji nije trebao primiti, ali nažalost, to je tako. Utakmicu prije toga branio je fenomenalno i držao nas na površini. Od njega se očekuje konstanta u formi i liderstvo s obzirom na godine i iskustvo koje ima", tumači Mamić mlađi koji i dalje nije sklon revolucionarnim rješenjima.

"Ne smijem ga poljuljati jer dođe takvo razdoblje. S druge strane, znamo kako Eduardo trenira, živi i radi".

Konkretno, ostaje li Eduardo prvi vratar Dinama i nadalje u sezoni?

"Nema strahova. Ostaje prvi vratar", poručio je Zoran Mamić.

Linker
18. rujan 2024 03:08