STRANCI OSVOJILI OTOK

NESLAVAN REKORD U prvom kolu Premiershipa igrala tek trećina Engleza!

Još je užasniji podatak da niti jedan od osam najboljeplasiranih klubova na kraju prošle sezone dosad ovog ljeta nije platio niti pennyja odštete za engleske nogometaše
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 20. kolovoz 2013. 19:18

Nikad manje engleskih nogometaša nije otvorilo novu prvenstvenu sezonu u Engleskoj, izračunali su novinari engleskog dnevnika Guardiana. U deset utakmic a prvoga premierligaškog kola nastupila su između subote i ponedjeljka samo 74 engleska nogometaša, ili 33.6%. Ravno dvije trećine profesionalaca koji su nastupili u prvom kolu strani su nogometaši.

U kolovozu 1992. godine, navode autori studije, u prvom kolu premijernoga premierligaškog natjecanja, nastupilo je 177 domicilnih nogometaša, odnosno 73.1%.

Takav dramatičan pad udjela domaće radne snage u najjačemu engleskom nogometnom ligaškom natjecanju Engleze udaljava još više od omjera koje imaju Bundesliga, Primera, Serie A i Le Championnat. On, konačno, potkopava izglede za uspjeh engleskih nacionalnih selekcija, prvenstveno seniorske.

Njezin izbornik Roy Hodgson, navodi također Guardianov istraživački tandem Louise Taylor i Mike Adamson, koji se sa svojim izabranicima ionako muči u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo, dodatno može zdvajati nad činjenicom da je ovog ljeta, deset dana prije isteka prijelaznog roka, od 61 realiziranog transfera u premierligaškom nogometu samo 12 otpalo na engleske nogometaše.

Još je užasniji podatak da niti jedan od osam najboljeplasiranih klubova na kraju prošle sezone dosad ovog ljeta nije platio niti pennyja odštete za engleske nogometaše.

Linker
23. rujan 2024 19:26