Krešimir Šoš
 Screensgot: Facebok/Gorica
'PRIVUKLE SU ME TRI STVARI'

NEOBIČAN I ZANIMLJIV TRANSFER U HRVATSKOM NOGOMETU Punih 16 godina radio je u Dinamu, okušao se i u inozemstvu, pa prešao u hit-momčad HNL-a!

Krešimir Šoš je čak 16 godina proveo u Dinamu
Piše: Toni RoićObjavljeno: 27. travanj 2020. 16:09

Na današnjem treningu nogometaša Gorice pojavit će se jedno novo lice, a riječ je o kondicijskom treneru Krešimiru Šošu (43). Nakon odlaska Marina Ivančića kada je krajem veljače otkaz dobio Sergej Jakirović, to mjesto bilo je upražnjeno, a dvomjesečna potraga iznjedrila je nasljednika vrlo bogate profesionalne biografije.

Šoš je čak 16 godina bio kondicijski trener u mlađim uzrastima i prvoj momčadi Dinama, jednu sezonu proveo je u varšavskoj Legiji (osvojio naslov prvaka i Kup Poljske), a bio je i koordinator za kondicijsku pripremu svih mlađih kategorija hrvatske reprezentacije.

U Dinamu je bio od 2004. u omladinskoj školi i pet godina s prvom momčadi dok su treneri bili Zoran Mamić, Zlatko Kranjčar, Mario Cvitanović i Ivajlo Petev, dok je trenutačno pri kraju doktorata na Kineziološkom fakultetu s temom “Biomehanika nogometnog šuta”. Nema dvojbe kako je riječ o vrhunskom stručnjaku, koji se od danas stavlja na raspolaganje treneru Gorice Valdasu Dambrauskasu i njegovim suradnicima.

- U Goricu su me privukle tri stvari. Prva je ambicija ovoga kluba, a druge dvije su meni osobno posebno važne, a to su organizacija i stabilnost. Mislim da su to bitni preduvjeti da se postepeno, korak po korak, krene prema željenom cilju. Apsolutno je legitimno i normalno imati visoke ciljeve, a ja vjerujem da ćemo ih u Gorici zajedno uspjeti i ostvariti. Jako sam optimističan po pitanju suradnje s Valdasom Dambrauskasom - kazao je Šoš nakon što je dogovorio dolazak u Veliku Goricu.

Prije njega prošlog tjedna angažiran je i novi vratar Ivan Banić, koji dolazi iz drugoligaša Rudeša, dok je nizozemski napadač Justin Mathieu raskinuo ugovor.

Linker
23. rujan 2024 04:13