Split, 121110.Veliki tgovacki centar na Brniku u Vukovarskoj ulici City center one danas se svecano otvara. Fotografije snimljene oko 14h. Gradonacelnik Zeljko Kerum daje izjavu za novinare zbog kasnjenja otvaranja i spora sa vlasnicima zemlje preko koje dolazi cesta do trgovackog centra.Foto: Nikola Vilic / CROPIX
 Nikola Vilic / CROPIX
KERUM NIJE LAGAO

'Ne znam jesam li pogriješio ili ne, ali istina je, želim Zvezdu na 100. rođendanu Hajduka'

'Istina je da sam susreo u Zagrebu Prosinečkog i predložio mu da Crvenu Zvezdu dovede u Split. Riječ je o dva velika nogometna kluba i držim kako bi to bila velika utakmica'
Piše: Slobodna DalmacijaObjavljeno: 15. prosinac 2010. 16:30

Nije patka! Vijest kako je splitski gradonačelnik Željko Kerum s Robertom Prosinečki m dogovarao gostovanje Crvene Zvezde na Poljudu obišla je sve medije na ovim prostorima, a mnogi su sa skepsom čitali ispisane retke ne vjerujući kako bi Kerum radio na dovođenju kluba iz Srbije!

Nagomilali su se, stoga, i zahtjevi za njegovom izjavom u uredu u Banovini, bio je jučer jedna od najtraženijih osoba u državi, i šire.

- Istina je da sam susreo u Zagrebu Prosinečkog i predložio mu da Crvenu Zvezdu dovede u Split. Riječ je o dva velika nogometna kluba i držim kako bi to bila velika utakmica. Vjerujem da bi stadion na Poljudu bio ispunjen do zadnjeg mjesta i da bi atmosfera bila fantastična. Ne znam jesam li pogriješio ili ne, jesu li moja razmišljanja ispravna, ali mislim kako sam na dobrome putu - kazao nam je Kerum.

Koliko ste daleko došli u pregovorima? Je li to tek ideja u začetku? Imate li već određeni termin na koji ciljate?

- Radi se tek o ideji koju sam prenio Prosinečkome. Evo, i u srijedu idem u Zagreb i javit ću se Prosinečkome, ako je tamo, da sjednemo i razgovaramo o još nekim detaljima. On je veliki igrač, bio je istinska nogometna zvijezda, a i Crvena zvezda je veliki klub. Mi slavimo sto godina postojanja i svaka velika utakmica je dobrodošla - vjeruje Kerum.

Mnogi su posumnjali u vjerodostojnost priče prije nego ju je Kerum potvrdio. Pogotovo jer je u nekoliko navrata splitski gradonačelnik izjavljivao kako, primjerice, ne bi želio Srbina za zeta!?

- Ma čujte! Ta izjava nema nikakve veze s gostovanjem Zvezde u Splitu. Ja sam otvorena osoba, ne postupam u rukavicama. Kada sam to izjavio samo sam rekao što mnogi misle, ali šute o tome. No, to ne znači da ne poštujem Srbe, poštujem sve ljude koji to svojim potezima zaslužuju - kazao nam je Kerum.

Prijedlog gradonačelnika Splita Keruma da Crvena zvezda gostuje na Poljudu potvrdio je i novoizabrani trener momčadi s Marakane Robert Prosinečki. Nakon što je mnogo medijske prašine podigao odlazak dosadašnjeg pomoćnika izbornika Slavena Bilića u Beograd i bivši klub s kojim se okitio naslovom prvaka Europe, Prosinečki je opet pod svjetla reflektora došao zbog poziva iz Splita.

- Gradonačelnik Splita mi je odigravanje takvog susreta predložio gotovo u prolazu, pitao me o tome što me malo i iznenadilo. To je tek ideja, ne znam kako je to točno zamislio, ni na koji je termin točno mislio. Zaista nismo išli u detalje - rekao je Prosinečki.

O mogućem ponovnom susretu starih rivala i reprizi posljednjeg finala kupa bivše države ipak nije htio iznijeti osobno mišljenje, držao se dojam da je malo po strani.

- Nisam kompetentan da bih govorio o tome, niti želim polemizirati. Ne odlučujem o takvim stvarima. Bavim se trenerskim poslom i imam previše drugih obveza da bih se bavio time što ne spada u moj posao. Ćelnici Crvene zvezde odlučuju o tome - pojasnio je Prosinečki.

Kaže kako još nije izvijestio svoje nadređene u klubu o prijedlogu prvog čovjeka grada pod Marjanom zato što je jučer još bio u Zagrebu. No, ionako ih je vijest već dočekala u svim medijima, teško su je mogli zaobići.

- Registrirao sam Kerumov prijedlog, ali nisam još ponovno bio u Beogradu pa ih nisam ni obavijestio. Najbolje je možda da čelnici Hajduka direktno kontaktiraju ljude iz Crvene zvezde i da međusobno porazgovaraju o tome - zaključio je Prosinečki.

Linker
30. rujan 2024 14:13