Ronald Goršić/CROPIX
UMJESTO BARCE - ZVEZDA

Hajdukovi navijači ne žele Zvezdu: 'Nadamo se da se Kerum zafrkavao...'

Piše: Alen OrlićObjavljeno: 15. prosinac 2010. 19:27

SPLIT - Ideja Željka Keruma da Crvena zvezda uveliča proslavu velikog Hajdukova jubileja izazvala je burne reakcije među navijačima “bijelih”, i to većinom s negativnim predznakom.

Internetski komentatori, kao i oni koji Hajdukovu svakodnevicu “bistre” od Pjace do Rive, nisu baš oduševljeni najavom da bi beogradski klub mogao gostovati u Splitu, a posebno ne ako će zamijeniti već najavljenu Barcelonu.

- Vjerojatno je to Kerumova zafrkancija. Nekad je Zvezda bila veliki atraktivni protivnik, europski klub, a danas je treća, četvrta liga. Ne treba nam utakmica sa Zvezdom - rekao je pasionirani hajdukovac Mladen Anđelić.

Po portalima je bilo i duhovitih komentara poput ovoga: “Crveno-beli su nam uvijek bili mušterije pa neka dođu, njih možemo dobit sa 3, 4 razlike. Osim ako Žuti ne ubode sponzora pa kupi 10-15 igrača”.

Čak i ako se ta priča ne gleda iz perspektive politike, Splićani nisu skloni ideji koju je Kerum prezentirao novom treneru Crvene zvezde, Robiju Prosinečkom.

Glavno je pitanje tko bi se uopće prihvatio organizacije jedne takve revijalne utakmice. Iz Turske su, primjerice, već najavili da ne žele utakmicu takvog naboja na svojem teritoriju. Oba kluba će se ove zime naći u Antalyji na pripremama.

U Hajduku su ostali zatečeni Kerumovom idejom . Utakmica sa Zvezdom ne nalazi se u službenom programu, niti je bila u planovima.

- Nemam komentara - bilo je sve što nam je o toj temi rekao predsjednik Hajduka, Joško Svaguša.

Tražili smo i objašnjenje od splitskoga gradonačelnika Željka Kerum, ali on je bio nedostupan. Hajduk i Crvena zvezda nisu se sastajali od zadnjeg prvenstva Jugoslavije 1991. godine.

Linker
30. rujan 2024 14:25