Zagreb, 080810.Hotel Sheraton.Okupljanje hrvatske nogometne reprezentacije povodom prijateljske utakmice sa reprezentacijom Slovacke u Bratislavi 11. kolovoza.Na fotografiji: Eduardo da Silva i Darijo Srna.Foto : Ronald Gorsic / CROPIX
 Ronald Gorsic / CROPIX
EDUARDO DA SILVA:

'Ne želim pričati o golu rukom i Šahtaru! Čeka nas Latvija, svi smo gladni uspjeha!'

Start je uvijek najteži i zato bih pristao i na minimalnu pobjedu. Neka bude 1-0, samo da se vratimo u Zagreb s bodovima
Piše: Dražen KrušeljObjavljeno: 01. rujan 2010. 20:48

ČATEŽ - “Osjećam da sam napokon potpuno spreman. Tjelesno fit, čvrst u glavi”, kaže Edaurdo Da Silva nakon osam tjedana punog treninga i četiri odigrane utakmice za Šahtjor.

Iz startnog bloka u Donjecku izletio je u skladu s očekivanjima, već se dva puta upisao u strijelce, a u nedjelju je zablistao pokušavajući odglumiti Maradonu. Njegov pogodak rukom suci su provalili unatoč dobroj Eduardovoj mimikriji.

Hrvatska je favorit skupine

- Nećemo o tome, ne želim u novinama naslove na tu temu kada nas čeka važna utakmica s Latvijom.

Pitamo ga pokazuje li se Šahtjor kao pametan izbor za nastavak karijere.

- Siguran sam da je to dobar potez i da će od njega uskoro profitirati i reprezentacija. Dobio sam priliku igrati u kontinuitetu, počinjem utakmice i sretan sam zbog toga. Raspoložen sam, motiviran i nestrpljivo čekam meč u Rigi.

Zabrinjava li vas podatak da je nacionalna momčad u posljednjih pet utakmica postigla samo pet golova?

- Događaju se takve stvari, pogotovo kada je riječ o prijateljskim utakmicama kao što je bio naš slučaj. Igrači ih ponekad ne shvaćaju preozbiljno, ali sada nas čeka drukčija priča. Na startu smo novog ciklusa i zaista smo gladni uspjeha. Favoriti smo u grupi i želimo opravdati tu ulogu od prve utakmice.

Možemo očekivati efikasniji napad?

- Nije bitna efikasnost, nego bodovi. Nisam opterećen golijadom, prihvatio bih i pobjedu 1-0. Važno je samo vratiti se s pobjedom u Zagreb.

Iskusniji smo i bolji

Možete li povući paralelu s prethodna dva ciklusa pod Bilićevim vodstvom?

- Puno smo iskusniji, nadam se i bolji. U međuvremenu su mnogi od nas upoznali Ligu prvaka, odigrali popriličan broj utakmica u toj konkurenciji.

U Šahtjoru ste prvi napadač, u reprezentaciji povučena špica?

- Nema velike razlike. Kao povučeni napadač, imam nešto više defanzivnih obveza, ali to ne znači da sam predaleko od gola. Važno je samo biti u momčadi.

Linker
05. listopad 2024 07:58