Nenad Dugi/Cropix
METODE KRUNE JURČIĆA

'Naredio sam igračima da odu na more i malo se provesele sa svojim obiteljima'

Ja, recimo, nikad nisam volio 'footing’ koji se radi izravno iz kreveta. Ma, ne bih sad svoje dečke odveo na 'footing’, da mi od toga ovisi finale LP, tvrdi Kruno Jurčić
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 01. srpanj 2011. 00:16

Trener Dinama Kruno Jurčić izgubio je mobitel. Točnije, mobitel mu je - ukraden!

- Nevjerojatno da se to dogodi u takvom hotelu. Da sam ga izgubio na zagrebačkom autobusnom kolodvoru, našli bi ga!

Inače, s Dinamom u hotelu su još nogometaši Arsenala iz Kijeva. Kad smo već kod njih, nekolicina ih je dovela supruge, čak i djecu. Bi li Jurčić svojim dečkima dozvolio dolazak žena i djece?

- Rusi i Ukrajinci imaju specifične pripreme, odlaze u hotel po mjesec dana. Naši bi poludjeli da ih tako dugo odvedemo na pripreme. Zato oni na pripreme vode obitelji. Inače bi 'pukli’ - kaže Jurčić.

Kako je s alkoholom? Mogu li plavi dečki nešto 'cugnuti’?

- Sve u normalnim granicama. Imali smo dva slobodna dana, naredio sam igračima da odu na more! Zašto ne bi popili čašu vina ili piva, proveselili se s svojim obiteljima? Sad, hoće li popiti butelju vina, otići spavati u jedan ili dva poslije ponoći, nije bitno. Bitno je da je igrač zadovoljan, mnogo je važnija komponenta što se dobije time, nego da ode spavati u 23 sata.

Zato Dinamovi nogometaši na ovim pripremama uopće nemaju određeno vrijeme kad moraju na spavanje!

- To je jedina stavka koju ne pišem na dnevnom rasporedu. Nema vremena kad se mora biti u krevetu! Ako igrač toga nije svjestan, ako nije profesionalac, što će mu onda pisati vrijeme spavanja?

Kod Jurčića nema niti kontrole po sobama.

- Ne, ne, ne....! To bi bilo podcjenjivanje mojih igrača!

Vi ste jedan od rijetkih trenera koji ima takav stav?

- Istina. Ono što ja nisam volio kao igrač, znam da ne vole niti moji igrači. Ja, recimo, nikad nisam volio 'footing’ koji se radi izravno iz kreveta. A nisam ga mogao odraditi ako nešto nisam pojeo. Onda sam navečer prije spavanja jeo napolitanke. Ma, ne bih sad svoje dečke odveo na 'footing’, da mi od toga ovisi finale LP!

Linker
24. rujan 2024 20:24