Vedran Tolić
PRIMILI 251 GOL

Najgori nogometni klub u Hrvatskoj: Romska vatra u 22 kola nije osvojila ni bod

Piše: Vedran TolićObjavljeno: 25. srpanj 2011. 12:00

Kada su u pitanju po rezultatu loši klubovi, onda uopće nema nikakve dvojbe tko u Hrvatskoj zaslužuje 'zlatnu medalju'. Riječ je o Romskoj vatri, klubu koji je uvjerljivo najlošiji u svim hrvatskim nogometnim ligama, a na svjetskoj ljestvici najgorih ekipa također bi mogao pronaći svoje mjesto pod suncem. Naime, u sklopu 3. međimurske lige-istok odigrana su 22 kola, a Romska vatra nije uspjela osvojiti niti bod. Postigli su 15 pogodaka, što u prosjeku znači da su po utakmici zabijali 0.68 pogodaka, a primili su čak 251 pogodak! Statistički gledajući, to znači da je popularna Vatra svaku utakmicu primala 11.4 pogodaka. Vratar Mario Oršoš nije imao previše razloga za zadovoljstvo…

Najveći je poraz zabilježen od Kraljevčana, kada je utakmica završila rezultatom 28:1. Romski klub dolazi iz mjesta Piškorovec koje broji 800 stanovnika, a najzanimljiviji je podatak taj da bez obzira na poraze oni imaju daleko najveću posjećenost. Dovoljno je reći da je na prvoj službenoj utakmici Romske vatre prodano čak 500 ulaznica, a tada ih je u Oporovcu porazio Galeb rezultatom 17:1!

Kako ne bi pomislili da je sve crno, bila je Romska vatra blizu osvajanja boda! Datum je bio 30. listopad prošle godine, kada je bilo 10. kolo na rasporedu, ali je Omladinac ipak uspio minimalno slaviti. Važno je također reći da je većina igrača rodbinski povezana, a igrački kadar broji preko 20 igrača. Od te brojke nastupa 14 igrača s prezimenom Oršoš i šest s prezimenom Ignac. Stoga, ako ste željni gledanja nogometa i prvenstveno pogodaka, odlaskom na utakmicu Romske vatre nećete pogriješiti.

Linker
24. rujan 2024 07:29