HAJDUK TRAŽI DVA BEKA

Na Poljud stigli Stojanović iz Nacionala i James iz Zagreba, Foxiju i dalje nema traga

Afrikanac Foxi i dalje je na prvom mjestu želja, 25-godišnji krilni napadač mađarskog Kecskemetija već se trebao pojaviti na treningu Balakova. Ali nije se pojavio...
Piše: Jurica RadićObjavljeno: 14. lipanj 2011. 23:21

U kasno poslijepodne 'probudio se’ Hajduk, živost je unio dolazak dvojice igrača na pregovore. Prvi je stigao Danijel Stojanović, 26-godišnji lijevi bočni portugalskog Nacionala, koji je na pregovore došao u pratnji Igora Muse, nekadašnjeg trofejnog prvotimca Bijelih. Stojanović je u ljeto 2010. iz mostarskog Zrinjskog je otišao u Nacional s kojim ima još dvije godine ugovora, ali postoji mogućnost raskida jer na Poljud bi mogao doći samo kao slobodan igrač. Pritom treba dodati kako Milo Nižetić, Hajdukov šef struke, odlično poznaje Stojanovića kojega je nekoč htio angažirati dok je još obnašao dužnost trenera Splita.

Nije potvrđeno ali može se pretpostaviti da je dolazak Muse na Poljud bio iskorišten i za razgovore oko angažiranja 24-godišnjeg Vlade Zadre, veznog igrača Zrinjskog. Drugi igrač koji se kasno poslijepodne pojavio na pregovorima na Poljudu je bivši igrač Zagreba, desni bočni James Dens Maia da Silva. U pratnji svog menadžera Bože Sliškovića došao na razgovor s čelnicima Hajduka. Splićani traže pojačanja na obje bočne pozicije, a činjenica da su igrači došli u Hajduk na pregovore, daje dozu ozbiljnosti cijelom poslu. Jer prije devet dana istim je putem do ugovora došao Ljubo Miličević.

Afrikanac Foxi i dalje je na prvom mjestu želja, 25-godišnji krilni napadač mađarskog Kecskemetija već se trebao pojaviti na treningu Balakova. Ali nije se pojavio, kao što se nije održao ni Nadzorni odbor koji je bio najavljen upravo radi potvrde 280.000 eura vrijednog transfera Foxija. Do kraja tjedna novi je termin, ali budimo 'široke ruke’, pa kažimo kako će Afrikanac doći do polaska na Kupres.

Odlazak na pripreme u splitsku skijašku meku bit će prva prekretnica u rješavanju mnogih pitanja. Do 21. lipnja, kada kreće autobus za hotel Adria ski, čekat će se Foxi, ali bit će znakovit i popis putnika iz aktualnog kadra. Od petka Balakov će na dispoziciji imati 35 igrača, ali maksimalno 28 imat će mjesta za odlazak na pripreme po stručnom kriteriju, a uz to će dio otpasti realizacijom transfera ili nepotpisivanjem stimulativnih ugovora.

Linker
24. rujan 2024 10:33