Vojko Bašić / Cropix
ŠIME IZ CORITIBE

'Igrao sam s Adrianom iz Barcelone, a kao mali maštao sam da budem kao Romario'

Carlos je dugo već u Hrvatskoj i rekao mi je 'ako imaš ponudu Hajduka, odmah prihvati'. Podršku mi je dao i Jefthon, a ja sam došao u Split i pristao potpisati za Hajduk
Piše: Jurica RadićObjavljeno: 12. srpanj 2011. 20:14

Brazilac James Dens Maia da Silva nenadano je došao u Hajduk. Nije bio najavljivan među pojačanjima Bijelih, ali igrač iz Kranjčevićeve jednostavno je jednog dana sletio na pregovore u Poljud.

- Sa Zagrebom sam imao jednogodišnji ugovor. Istekom ugovora želio sam napraviti pomak u karijeri, a dolazak u Hajduk je moj iskorak. Nivo više u odnosu na prethodnu godinu - objasnio je James.

Taj nivo više dobio je s Hajdukom. Mjesec je dana u Bijelom dresu i sam sebi može priznati da je uspješno krenuo. Ušao je u startnu postavu, napreduje tiho, ali sigurno.

- Ono što sam tražio, u Hajduku sam dobio. Znao sam da im nedostaje desni bek i zato sam obukao bijeli dres. Nakon praške Slavije i Zagreba, nadam se da će moj treći klub u Europi biti za dulje pamćenje.

U kolovozu puni 25 godina, karijera mu je u najboljem životnom razdoblju. Vjerojatno se nije nadao da će iz matične Coritibe jednog dana preseliti u Split, ali život piše romane i donosi nepredvidive epizode.

- Počeo sam u Coritibi sanjajući da ću jednom biti poput Romarija. Igrao sam zajedno s Adrianom, onim slavnim iz Barcelone.

Zagrebački Brazilci Carlos i Jefthon dali su Jamesu podršku u odlasku iz Kranjčevićeve u Split.

- Carlos je dugo već u Hrvatskoj i rekao mi je "ako imaš ponudu Hajduka, odmah prihvati". Podršku mi je dao i Jefthon, a ja sam došao u Split, obavio razgovor i pristao potpisati za Hajduk.

U Hajduku je dobio nadimak Šime. Kako i zbog čega? Nije to sad ni važno. Igrači su ga prozvali Šime i gotovo.

- Bilo je to "Šime dodaj, Šime ovo, Šime ono". Gledam koji Šime, a oni upiru prstom u mene. I tako sam ostao Šime. Ne smeta mi, dapače.

Kako je prošlo prvih mjesec dana s Balakovom?

- U ozbiljnom radu. Svaki dan smo sve bolji. Nadam se da ćemo u konačnici biti najbolji. U prvenstvu jasno.

Linker
24. rujan 2024 12:21