Srđan Vrančić/CROPIX
NIKICA JELAVIĆ NAJAVIO

'Na Euru ću biti jedan od oslonaca! Vrijeme je da i ja nešto napravim za Vatrene'

Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 02. lipanj 2012. 12:02

Niti on niti izbornik ne bježe od očekivanja da će tresti mreže na Europskom prvenstvu. Tempo i način na koji je Nikica Jelavić zabio 11 golova u Engleskoj ovoga proljeća prometnuli su ga u reprezentativnog startera, ispred Olića i Eduarda. Uživa u najboljim danima, ali to je i obveza. Hrvatska sad od njega traži vrhunac karijere u Poljskoj i, bude li uspjeha, Ukrajini. Pun je samopouzdanja, na okolinu ostavlja dojam čovjeka koji je uvjeren da može učiniti štogod poželi. Da mu nema ravna.

Na pripremama u Rovinju i Bad Tatzmannsdorfu djelovao je konkretnije nego ikad ranije pod Bilićevim vodstvom.

- Treniramo jako, kvalitetno, siguran sam da ćemo svi biti spremni za Euro. Atmosfera je kao i uvijek dobra, nema nekih trzavica - kazao je Jelavić kojeg salijeću novinari.

Sve nas najviše zanima možete li u reprezentaciji nastaviti postizati pogotke kao u Evertonu?

- Nadam se da ću biti efikasan jednako kao i u klubu.

U biti Jelavić “melje” već tri sezone, u Rapidu, Rangersu i sada u Premier ligi. Još 2009/10. za bečku momčad dao je 29 golova, lani za Rangers 25, a u nedavno okončanoj etapi u dresu škotskog kluba i Evertona zajedno 28.

- To samo sad treba prebaciti u reprezentaciju. Ovdje gajimo drukčiji način igre, ali ne treba mi ta činjenica biti alibi. Nadam se da će se moj učinak promijeniti kroz ovaj Euro i da ću biti jedan od glavnih oslonaca Hrvatske.

Eduardo je odmah na okupljanju rekao da je od četvorice napadača Jelavić jedini koji mora igrati. Kako doživljavate situaciju kad se konkurent za mjesto u momčadi tako nedvosmisleno izjasni?

- Po medijima se forsira tandem Mandžukić - Jelavić, ali tu su i Dudu i Ola, članovi velikih klubova, a znamo što su dali za našu reprezentaciju i što njih dvojica još mogu pružiti. To su fantastični igrači, moramo biti sretni što ih imamo. Ta priča da će sigurno u početnoj postavi biti Mandžukić i Jelavić ne pije vodu. Drago mi je da javnost računa na mene, ali do utakmice s Irskom imamo još osam dana, šef je taj koji će odlučiti. Bio bih najsretniji na svijetu da igram, međutim ne mislim da se već zna prvi sastav.

KOMPLETAN INTERVJU PROČITAJTE U SPORTSKIM NOVOSTIMA!

Linker
21. rujan 2024 05:02