Jakov Prkic / CROPIX
IZBORNIK NA MUKAMA

I Bilić zabrinut: 'Nije bilo dobro! Ali nije vrijeme za alarm, ima još vremena do Irske...'

Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 02. lipanj 2012. 23:59

Slaven Bilić je nakon utakmice u Oslu bio potpuno iskren.

- Nije bilo dobro!

Jasno da nije, a Slaven je i objasnio zašto.

- Postoje objektivni razlozi za ono što smo vidjeli. Nakon ovih priprema igračima su bile teške noge jer se žestoko radilo. Također, nedostajali su nam ponajbolji igrači, Luka Modrić i Vedran Ćorluka.

Nakon što je naveo razloge zbog kojih smatra da Hrvati nisu igrali dobro, nije tražio alibi za blijedu predstavu. Priznao je sve ono što se moglo vidjeti na travnjaku.

- Igrali smo sporo, nije bilo potrebne agresivnosti a napravili smo neuobičajeni broj tehničkih grešaka s obzirom na kvalitetu igrača koje imamo. Norveška je bila jak suparnik, ali daleko od razine kvalitete koja nas čeka na Euru.

Dobro je što je izbornik bio potpuno iskren i što stvari nije zamatao u celofan. To znači da je sigurno shvatio što treba napraviti da bismo protiv Irske izgledali bolje, te da prođemo skupinu ako možemo. Na pitanje je li nakon svega ipak zabrinut uoči natjecanja u Poljskoj i Ukrajini kazao je:

- Ne! Nije vrijeme za alarm. Još ima vremena do početka EP, nastavit ćemo tamo gdje smo stali, a na pripremama smo zaista radili izvanredno. Zaliječiti ćemo Modrićevu virozu, riješiti ozljede, vjerujem da će onda sve biti u redu.

Govorio je izbornik i o problemima koji su se nazirali u obrambenim redovima. O iznošenju lopte, te kako je obrana stajala preduboko.

Kad se radi o ozljedi Ivice Olića, Bilić je kazao kako je hrvatski napadač izašao iz igre jer je osjetio zatezanje u zadnjoj loži, ali da se ne radi o težoj ozljedi, dok je za Ćorluku kazao kako bi igrao da se radilo o bitnijoj utakmici, ali da ga na tvrdom terenu nije želio forsirati. Odgovorio je i na pitanje je li se neki reprezentativac nametnuo na današnjoj utakmici.

- Eduardo je pokazao da je naš najbolji strijelac kada se radi o zabijanju pogodaka, a s Vukojevićem smo dobili ono što smo tražili, agresivnost.

Dakle, kod Bilića nema panike, razumio je što je nedostajalo reprezentaciji i možemo se nadati da će do Eura popraviti ono što jučer nije bilo dobro.

Linker
21. rujan 2024 07:47