SKAUTI ODUŠEVLJENI

Modri otimaju i Bayernu: Bivši Hajdukov talent preko Bavaraca došao u Dinamo!

Ako ćemo ići samo malo dublje u povijest, Dinamo je zapravo Habiba uzeo - Hajduku. Habib je kao 12-godišnjak igrao u mladoj momčadi Majstora s mora koju je vodio trener Boris Marin.
Piše: Ivica KihalićObjavljeno: 10. rujan 2014. 13:12

Ono što su Sportske novosti najavljivale, dogodilo se . Nakon što je iz Barcelone u Dinamo stigao Dani Olmo (16), još jedan mladi igrač iz velikog svjetskog kluba preselio je u Maksimir. U plavi je klub došao te je odmah registriran Leon Ernst Habib (14), veliki talent kojeg su Modri “oteli” nikome drugome do - minhenskome Bayernu! Mladić je priključen momčadi U-14 koju vodi Dean Klafurić.

Ako ćemo ići samo malo dublje u povijest, Dinamo je zapravo Habiba uzeo - Hajduku. Habib je kao 12-godišnjak igrao u mladoj momčadi Majstora s mora koju je vodio trener Boris Marin. Na svakoj utakmici plijenio je pozornost, častili su ga imenima Messija ili Ronalda.

Ako “guglate” njegovo ime, internetska tražilica odmah izbaci podatke s turnira mlađih dobnih kategorija gdje je bio najbolji igrač. Međutim, talent je iz Hajduka otišao u Bayern, za njega su skauti bavarskog kluba kazali “već dugo nismo vidjeli talentiranijeg igrača”.

Nije dugo trebalo da ga Dinamo dovede u svoje redove, po istom receptu po kojem je doveo i kapetana Barcinih mlađih selekcija Danija Olma.

Modri klub ima mnogo toga za ponuditi roditeljima talentirane djece te mladim igračima pružiti mogućnost napretka.

Leonov otac Sven je Nijemac, supruga Aryani je iz Afganistana, upoznali su se u Moskvi, da bi se vrlo brzo s Leonom i starijim mu bratom Moritzom preselili u Split. Nakon toga su na poziv Bayerna imali adresu u Münchenu, a sad im je, eto, nova destinacija - Zagreb.

Istina, Dinamu europski klubovi otimaju mlade talente, Halilovića Barcelona, Murića Ajax, Brodića Club Brugge... Ali i Dinamo vraća istom mjerom.

Linker
22. rujan 2024 11:32