Damir Krajac / CROPIX
KATALONCI SE PREDOMISLILI

Bitka za mladog dragulja: Barcelona želi vratiti Olma, Dinamo slučaj predao Fifi

‘Ne postoji pravni argument koji bi osporio njegov transfer’, kažu u Dinamu
Piše: Alen LesičkiObjavljeno: 10. prosinac 2014. 11:54

Slavna Barcelona na sve načine pokušava osporiti prelazak Danija Olma u Dinamo! Iako je 17-godišnjak potpisao ugovor s ‘modrima’ posljednjeg dana srpnja u trajanju od tri godine, saznajemo kako Olmo još uvijek nema pravo nastupa za seniorsku momčad.

Naime, Barcelona radi velike probleme Dinamu oko dokumentacije potrebne za registraciju, sve u nadi stvaranja pritiska kako bi pronašli rješenje za povratak Olma na Nou Camp. Uostalom, da se u Barceloni grizu zbog gubitka velikog talenta potvrdio je i bivši kapetan Julio Alberto koji je ovih dana u Zagrebu, a jedan od zadataka je izvidjeti teren za povratak Danija Olma kući.

- Njegov odlazak u Dinamo je neoprostiva pogreška - kazao je Alberto u razgovoru za Jutarnji list, dodavši kako je glavni razlog tome činjenica da u Barceloni vjeruju kako ne postoji igrač koji želi otići iz La Masije, isključivo oni koji bi htjeli u Barçinu akademiju.

- Barcelona bi ga svakako htjela vratiti kući, spremni su puno platiti i zamolili su da izvidim stvar - otkrio je Alberto.

Nemoguća misija

A prije nego su poslali Julija Alberta u Zagreb, uzdajući se u njegove dobre relacije u Hrvatskoj, u Barceloni su odlučili krenuti u pravnu bitku. Koriste sve dostupne opcije kako bi prolongirali ono neizbježno; registraciju Danija Olma za Dinamo.

No, čini se da je to nemoguća misija. U Dinamu su sve napravili u skladu s pravilnikom i slučaj je predan Fifi.

- Ne postoji pravni argument koji bi osporio njegov transfer u Dinamo. Čekamo odgovor Fife i nemam nikakvih dvojbi kako će Dani od proljeća imati sve uvjete da nastupi za Dinamo - otkrio je Tomislav Svetina.

‘Barça nema šanse’

Čini se kako je Barçina akcija ‘spašavanja vojnika Olma’ tek potez očajnika, koji je napravio samo štetu mladiću. Naime, uvjeravaju nas u Maksimiru, Dani Olmo već ove jeseni bi debitirao za Dinamo da mu bivši klub nije radio probleme oko registracije. Mladi Katalonac uredno trenira s prvom momčadi, igra prijateljske utakmice sa seniorima dok natjecateljsku formu održava kroz nastupe za Dinamo B.

- Jasno je kako bi ga Barcelona vratila u La Masiju i da će se boriti svim sredstvima jer žele spriječiti da im se slične stvari ne dogode i u budućnosti, ali mislim da nemaju šanse - tvrdi Andy Bara, menadžer koji je Olma doveo u Dinamo.

- Dani je sretan i zadovoljan u Zagrebu, majka mu je nedavno došla kako bi mu olakšala adaptaciju i mislim da sva priča tu za-vršava. Dani ostaje u Dinamu - zaključio je Bara.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
22. rujan 2024 13:21