Vojko Basic / CROPIX
NAJVREDNIJI IGRAČ BIJELIH

Milića u Hajduku vide kao nositelja igre i pošto poto željeli bi ga zadržati!

Piše: Jurica RadićObjavljeno: 20. travanj 2013. 11:37

Petim pogotkom ove sezone Antonio Milić riješio je Hajduk velikih problema u dvoboju sa Slavenom Belupom. Postigao je važan gol, a nije trebao ni igrati. Već je bio upisan u zapisnik kao pričuva, ali ozljeda Nižića na zagrijavanju ponudila je nenadanu prigodu Miliću u startnoj postavi. Treba ponekad imati i sreće u životu, a Milić se ionako u posljednje vrijeme dosta napatio s ozljedama. Morala je i njemu jednom sreća vratiti dug.

Pogodak Belupu dogodio mu se u najbolji trenutak, spriječio je senzaciju na Poljudu i to je potez koji će se dugo pamtiti. Ali, nije mu prvi put da je nadmoćan i precizan u skoku pred suparničkim vratima. Glavom je već zabio Interu i Cibaliji, nogom je poentirao u mrežu Intera i Zeline u završnici prošle jeseni. U jednom od rijetkih razgovora za medije, tada je istaknuo:

- Želim s Hajdukom osvojiti Kup.

Četiri mjeseca kasnije dobio je prigodu za ispunjenje velike želje. Osobnim je učinkom pridonio da mu se želja ostvari. Antonio Milić, veliki potencijal Hajduka, igrač kojeg Mišo Krstičević pažljivo dozira, traži mu pravo mjesto u momčadi. Mora se naglasiti, trener radi sve kako bi od Milića stvorio klupsku vrijednost, iz potencijala napravio klasnog igrača. Ali, može Krstičević s pravom kazati “da je lagan posao, ne bi mene dopao”.

Antonio Milić nije izašao iz sjene, nije iznenađenje u prvoj momčadi, kako je to svojedobno bio Josip Radošević koji je gotovo završio juniorski staž bez profesionalnog ugovora. Milić je prepoznat još u kadetima. Goran Vučević je u Miliću vidio najboljeg igrača generacije 1993/94. i ponuda za profesionalni ugovor bio je logičan i ničim iznenađujući slijed zbivanja.

Ozljede, a shodno tome i nedostatak kontiiuteta, Milićevi su najveći “neprijatelji”. Igrač golemog potencijala Hajdukova je budućnost. Predsjednik Brbić jasno je poručio: “Milića želimo zadržati ovog ljeta”. I bolje je tako, ali kada već Milića u Hajduku vide kao nositelja igre, onda se od potencijala mora napraviti europska klasa. Preduvjeti su definiranje pozicije i eliminiranje silnih “ozljedica”. Već ga je Napoli htio “zavezati” i tražio je pravo prvokupa. Milić je najvrjedniji eksponat u Hajdukovu prodajnom izlogu.

Linker
22. rujan 2024 03:56