werder.de
ZAGREBU 1,5 MILIJUNA

Mateo Pavlović: Werder me je pratio dvije godine, ponosan sam što ću igrati u Bundesligi!

Stvarno sam imao veliku tremu. Osjećao sam nervozu, ali sve je brzo prošlo. Liječnički pregledi su pokazali da sam zdrav 'ko dren! - priča dojučerašnji igrač Zagreba
Piše: Hrvoje TomićObjavljeno: 18. prosinac 2012. 14:18

Mateo Pavlović novi je član njemačkog bundesligaša Werdera! Dosadašnji branič Zagreba jučer je s Werderom potpisao 3,5-godišnju vjernost (do 30. lipnja 2016), a Pjesnici bi prema nekim neprovjerenim informacijama trebali inkasirati oko 1,5 milijun eura.

Mateo Pavlović još se tijekom vikenda, u društvu oca dopredsjednika kluba Tomislava Čilića i direktora Vincenza Cavalierea zaputio prema Bremenu, gdje je uživo svjedočio dvoboju njegove nove momčadi i Nürnberga (1:1). Transfer je zgotovljen jučer u jutarnjim satima kada je Pavlović odradio detaljne liječničke pretrage, te konačno potpisao ugovor. A u Werderu će nositi dres s brojem 4.

ispunio životni san

- Presretan sam. Oduševljen. Uopće ne znam kako bih se izrazio. Ispunio mi se životni san. Stigao sam u veliki klub, u Bundesligu, gdje ću igrati pred prepunim tribinama - javio se jučer Mateo Pavlović presretnim glasom iz Bremena, te nastavio:

- Stvarno sam imao veliku tremu. Osjećao sam nervozu, ali sve je brzo prošlo. Liječnički pregledi su pokazali da sam zdrav 'ko dren! Nemam baš nikakvih problema.

Što u Bremenu točno očekuju od vas?

- Već sam odradio razgovore s trenerom Thomasom Schaafom i generalnim direktorom Frankom Baumannom koji su bili sasvim jasni. Doveden sam kao prvo pojačanje tijekom zimske stanke, a vide me na mojoj stoperskoj poziciji. Svjestan sam da je sada sve na meni, te da se zalaganjem i igrama tek moram dokazati u Werderu. Početak priprema je zakazan za 3. siječnja, a dva dana kasnije putujemo u Tursku. Pod hitno počinjem i s učenjem njemačkog jezika, sve je već klub organizirao. Cijeli je klub doista uređen na svjetskoj razini, ponosan sam što ću biti dio Werdera.

Najveći problem vašeg novog kluba je upravo zadnja linija, koja je uz Hoffenheim i Hannover primila najviše pogodaka u ligi...

- To je dugogodišnji stil Werdera. Tu se igra izuzetno ofenzivni nogomet, puno se zabija, ali i puno prima. Znam što se ovdje očekuje od mene, a ako se dokažem kao pojačanje nitko neće biti sretniji od mene.

Skauti Werdera posljednjih su godina redovito pohodili utakmice Zagreba...

- Pratili su me više od dvije godine i konačno se uvjerili da sam im potreban. Da sam baš ja 'taj’. Moram im dokazati da nisu pogriješili!

Odlazak u Werder znači i korak bliže nacionalnoj reprezentaciji. Naravno, ukoliko ćete u Bremenu igrati u kontinuitetu i na željenoj razini...

- Sigurno! I to je jedan od mojih igračkih ciljeva. A nadam se da ću ih ispuniti. Reprezentacija je sveti cilj, ali prije toga se moram nametnuti u Werderu - iz Bremena je poručio Pavlović.

Linker
22. rujan 2024 00:19