SVIĐA MU SE ZAGREB

Mandžukić o Magathu: 'Nema kompromisa, disciplina je željezna, samo rad i rad'

'Ako doista preuzme Dinamo, onda će to biti nešto sasvim novo, kako za Dinamo tako i za HR okvire'
Piše: Robert MatteoniObjavljeno: 09. studeni 2013. 11:12

Dinamo je u razgovorima s Felixom Magathom, koji je Marija Mandžukića vodio u Wolfsburgu. Preuzme li Modre, što će to, po vama, značiti za momčad?

- Koliko se sjećam, Magathu se dopao Zagreb kad je njemu boravio nekoliko puta. Ako doista preuzme Dinamo, onda će to biti nešto sasvim novo i nepoznato, kako za Dinamo tako i za HR okvire. Magath je tip trenera koji gaji spartanski odnos prema radu, takav je i prema sebi. On i danas izgleda fizički besprijekorno, iako mu je 60 godina. Zahtjeva 100% posvećenost klubu, treningu, obvezama. Za ilustraciju, kod njega moraju trenirati i ozlijeđeni igrači, naravno, po posebnom programu. Disciplina je željezna, nema kompromisa, samo rad i rad.

Govore svi da su mu pripreme pravi ispit izdržljivosti za svakog igrača?

- Istina je da su mu pogotovo pripreme naporne. Ono što Dinamovi igrači dosad karakteriziraju kao najteže, s Magathom će im biti najmanje tri puta teže! Osobno sam to dobro podnosio i moram priznati da sam se osjećao fizički super spremnim. K tome, u njegovu režimu rada nema opuštanja. Zna se svaki trenutak što tko treba i može raditi, nema dekoncentracije mobitelima, laptovima i slično.

Magath je bio i vrhunski igrač, kao što je postao vrhunski trener. To je rijetkost. No, kakav mu je taktički credo? On jest Nijemac ali temperament mu definira i portorikansko podrijetlo?

- Inzistira na taktičkom redu i disciplini u igri, da momčad kao što se kaže “dobro stoji na terenu”, iako se mora non-stop trčati, ha-ha. Magath ne voli poraze, a njegovo se nezadovoljstvo osjeti poslije na treningu. Mi smo u Wolfsburgu igrali uglavnom 4-4-2. Trener je koji voli napasti protivnika te u svakom slučaju mislim, ako dođe, da će za Dinamo to biti velika stvar.

Linker
21. rujan 2024 22:21