Tomislav Krišto / CROPIX
UKIDANJE VAUČERA

Mamić se čudi: 'Čemu podvale i zloća, ja samo želim da navijači Hajduku budu sigurni'

'Žao mi je što se jedna normalna i odgovorna dočekala s takvom zloćom i podvalama'
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 30. studeni 2013. 21:56

Danas je u Maksimiru Zdravko Mamić još jednom obrazložio svoju odluku o jednostranom ukidanju vaučerizacije.

- Žao mi je što se jedna normalna i odgovorna odluka da se na dvije utakmice s Hajdukom odloži odluka o tzv. vaučerizaciji, koju Dinamo i ja osobno podržavamo, dočekala s takvom zloćom i podvalama. Samo sam želio da navijač Hajduka bude siguran na tribini na kojoj je to bio proteklih godina. Htio sam da sigurnost da stadionu i izvan stadiona bude veća, da se smanje tenzije oko utakmice, te da se fokusiramo na događaje na travnjaku - kazao je stariji Mamić

U Zagrebu je delegacija Uefe koja će danas motriti događaje na stadionu.

- Tu su već nekoliko dana, prate što se događa. Ali problema ima i u drugim zemljama. Uefa ima svoje zakone. Primjerice, po švicarskom zakonu 'Mamiću cigane' nije rasizam, ali Uefa kaže da jest. Trebali bismo se tome prilagoditi - kaže Zoran Mamić.

Može li on promijeniti sliku 'o Mamićima'?

- Teško je kazati, ali mislim da je rezultat taj koji stvara atmosferu i u velikoj većini mijenja slike. Naravno da bih ja volio da se smire strasti, da navijači bodre svoj klub. Ne moraju podržavati pojedince, slagati se s ljudima koji vode klub ili su na pozicijama, ali momčad i klub moraju biti prioritet. Pa i onda kada rezultat nije adekvatan.

Linker
22. rujan 2024 12:33