Srdjan Vrancic / CROPIX
STIŽE BELUPO

Mamić o krizi Modrih: 'Nitko ne može garantirati da ćemo s Magathom napraviti rezultat...’

Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 09. studeni 2013. 17:58

U nedjelju u Maksimiru gostuje Slaven Belupo. Klub koji je tijekom godina imao velike igračke veze s Plavima. Brojni su igrači u svojoj karijeri nastupili za Dinamo i za Farmaceute; Ognjen Vukojević, Krunoslav Jurčić, Josip Brezovec, Danijel Štefulj, Davor Vugrinec, Dario Zahora, Stipe Lapić, Zoran Slišković, Marijan Lamešić, Goran Geršak, Alen Petrović, Mario Jurić, Tomislav Havojić, Renato Jurčec, Zoran Brlenić, Dalibor Poldrugač, Drago Papa, Miljenko Mumlek, Domagoj Kosić, Željko Pakasin, Mario Jozić te prerano preminuli Miljenko Kovačić i Alen Dautbegović.

Inače, svoju jedinu pobjedu protiv Dinama u Maksimiru nogometaši Slavena upisali su 16. listopada 2004. godine. Bilo je 2:1, a na toj utakmici je isključen Eduardo. Koprivničani su najveći neprijatelj Modrih pola godine kasnije, kad su na proljeće 2005. godine pobjedom 3:1 pogurnuli Dinamo u “ligu za bedaka”.

- Slaven Belupo momčad je koja je rapidno popravila svoje stanje dolaskom trenera Mladena Frančića. Pet utakmica zaredom nisu izgubili. Sigurno da nas ne očekuje lak posao - kazao je trener Dinama Zoran Mamić.

Ozračje u svlačionici Modrih nije idealno, to mlađi Mamić priznaje:

- Nakon utakmice u Eindhovenu koju nismo slavno završili, momčad nije u nekom posebnom raspoloženju. Međutim, ne smijemo razmišljati što je bilo jučer, već o onome što dolazi sutra, koncentrirati se najbolje što možemo na današnji sraz.

To je bilo sve o Farmaceutima. Zanimalo nas je kako Mamić objašnjava tako velike oscilacije u Dinamovoj igri, recimo. Modri su protiv PSV-a u Zagrebu igrali dobro, u Eindhovenu očajno.

- Momčad nije na razini koju mi svi želimo. Ima mnogo razloga, ali to je dublju analizu. Tako je kako je, ne možemo pobjeći od te situacije. Pokušavamo na sve moguće načine, kroz treninge i razgovor, kroz razne taktičke seanse, video analize... Hoćemo li uspjeti, vidjet ćemo.

Naravno da se i jučer dosta pričalo o mogućem dolasku Felixa Magatha.

- Nikad nisam surađivao s Magathom, nisam bio u klubovima u kojim je bio on. Ali poznamo se od prije, često je dolazio u Hrvatsku. Gledao je naše igrače još u prvom mandatu u Wolfsburgu. Definitivno postoji želja s obje strane. To je pokazao i njegov dolazak u Eindhoven. Međutim, priča je daleko od realizacije.

Može li problem biti Magathova cijena?

- U ovoj fazi nismo konkretno razgovarali o brojkama.

Pisalo se da je odbio plaću od tri milijuna eura u Rusiji?

- To je pitanje, to se špekuliralo u medijima. Sigurno nije jeftin, ali vrijeme će nam pokazati je li Magathov dolazak objektivan ili ne.

Je li Magath trener koji od Dinama može stvoriti respektabilnu europsku momčad?

- Njegova reputacija, karizma i rezultati koje ima iza sebe pokazuju da se radi o jednom od najboljih stručnjaka. Ali to opet nije nikakva garancija. Nitko ne može garantirati da ćemo s Magathom ili bilo kime drugim napraviti rezultat koji želimo - zaključio je Mamić.

Linker
07. listopad 2024 16:27