Ronald Gorsic / Cropix
PRESICA UOČI EUROPE

Mamić: 'Nećemo srljati pod svaku cijenu, ali Dinamo je bolji i idemo u Ligu prvaka'

U utorak navečer nogometađi Dinama dočekat će albanski Skenderbëu u uzvratnoj utakmici playoffa za Ligu prvaka. Modri su s gostovanja donijeli prednost od 2:1 za koju vjeruju da će biti dovoljna za plasman u skupine.
Piše: Jutarnji.hrObjavljeno: 24. kolovoz 2015. 15:19

"S nestrpljenjem čekamo utakmicu jer to je veliki dan za nas i hrvatski nogomet. Vjerujemo da ćemo pokazati da smo bolja momčad, dobiti i proći u skupine Lige prvaka. Svjesni smo kvaliteta i dobrih strana Skenderbëua, a na nama je to spriječiti kako ne bismo imali problema", rekao je Zoran Mamić.

Na njega se nadovezao i Marko Pjaca.

"Mislim da možemo reći da nas čeka najvažnija utakmica ove sezone. Imamo odličan rezultat, a na njima je pritisak jer moraju hvatati nas i minus iz prve utakmice. Nadam se punom stadionu i našoj pobjedi", izjavio je Pjaca.

S obzirom da je u prvom susretu ostvarena prednost potrebe za jurcanjem nema.

"Naravno, nećemo srljati pod svaku cijenu jer znamo da oni moraju napasti i zabiti dva gola da bi prošli. Ipak, mi smo Dinamo, igrat ćemo napadački i na pobjedu", dodaje Mamić i upozorava na kvalitete Albanaca.

"Oni imaju kvalitetne pojedince koji su jako dobri u kontri i naša izgubljena lopta može biti opasna jer otvaraju s puno igrača, tu trebamo paziti. Naravno, postoji još toga jer inače ne bi bili tu gdje jesu".

Trener je šanse obje momčadi u postotcima označio kao "50-50".

"Još je ostala jedna cijela utakmica; drugo poluvrijeme naših dvoboja".

Modri su u zadnje dvije utakmice stvorili niz odličnih prilika, ali realizacija nije bilo na visokom nivou:

"Da, u Albaniji i Puli smo stvarno stvorili puno prilika koje nismo realizirali, ali to me ne zabrinjava. Puno je bitnije da dobro igramo i stvaramo šanse, a napadači su takvi igrači da im treba malo vremena dok ih krene...Znamo da imamo odličan rezultat iz Albanije i siguran sam da ćemo biti još bolji i na kraju slaviti te ući u Ligu prvaka".

Za kraj je trener odgovorio na pitanje "bi li plasman u Ligu prvaka bio njegov najveći trenerski uspjeh".

"Sigurno da bi plasman u Ligu prvaka bio veliki uspjeh. Ipak se liga igra cijelu godinu i veliki je uspjeh osvojiti titulu; još bez poraza. Ne znam... Prepustit ću to vama.

Linker
22. rujan 2024 04:30