Cropix/Marius Simensen
U LOVU NA ELITU

Dinamova utakmica sezone: Nagrada koju nosi Liga prvaka je primamljiva i za puno bogatije

Dinamo je za dvije klasi jači od Skënderbeua koji je tek dobar sparing-partner za ono što ih čeka u skupini Lige prvaka
Piše: Alen LesičkiObjavljeno: 25. kolovoz 2015. 10:10

Cijela Dinamova sezona zapravo je stala u tih 90 minuta koliko dijeli ‘modre’ od europske elite. Večeras se na Maksimiru traži potvrda onoga u što svi vjerujemo; Dinamo je za dvije klasi jači od Skënderbeua koji je tek dobar sparing-partner za ono što ih čeka u skupini Lige prvaka. Ruku na srce, moramo se podsjetiti da smo isti osjećaj imali i protiv Fole Esch…

Junak Pivarić

I možda se baš zato prije tjedan dana u Tirani uoči starta utakmice moglo svjedočiti nelagodi na licima Dinamovih prvotimaca. Znali su da su bolji od prvaka Albanije, ali trebalo je to kapitalizirati dobrim rezultatom. I tko zna kojim bi tijekom krenula utakmica da Salihu nije kod 1-0 promašio zicer. Onda je ušao Ante Ćorić i povezao redove, Soudani se iskupio za promašaje, a Pivarić uzeo status junaka večeri! I sezone!

Mirni trener

U predvečerje uzvrata, Zoran Mamić djelovao je mirno. Tih 2-1 daje mu dovoljno samopouzdanja pred utakmicu njegove trenerske karijere. Ili ipak ne…

- Ne znam. Plasman u Ligu prvaka je veliki uspjeh, ali nacionalno prvenstvo se igra u kontinuitetu i trebaš biti na razini. Prepustit ću to vama - nasmijao se Mamić.

U tjednu između dvije utakmice Dinamo je uzeo bod u Puli i nastavio niz koji traje od konca studenoga prošle godine. U međuvremenu su upisali 57 utakmica bez poraza što je podatak koji će obeshrabriti večerašnjeg suparnika. No, Skënderbeu nema što izgubiti.

- Srljati svakako nećemo jer smo svjesni da nam moraju zabiti dva gola za prolazak. Ali, to ne znači da nećemo igrati ofenzivno. Znamo za njihove kvalitete i treba na vrijeme spriječiti da ne uđemo u probleme - najavio je Mamić u rukavicama pa potom objasnio kako prije svega misli na brzu transformaciju Skënderbeua iz faze obrane u napad.

Jaki u kontri

- Kontra im je jako oružje. Na našu izgubljenu loptu otvaraju se s velikim brojem igrača i to je nešto na što sam upozorio svoje nogometaše.

Na pitanje kako stoje šanse Dinama u postocima uoči uzvrata, Zoran Mamić puše i na hladno pa je i dalje kod stava ‘fifti-fifti’. Priznaje kako ima još jednu ili dvije dvojbe oko sastava, ali i da nije pretjerano zabrinut realizacijom koja je bila šepava u Elbasanu ali i u Puli.

- Kao treneru bitno mi je da igrači ulaze u šanse. Vjerujem da će realizacija doći sama po sebi.

Netko je evocirao neugodne uspomene na Aalborg i onu utakmicu u Zagrebu koja neodoljivo podsjeća na Skënderbeu. I tada se Dinamo vratio s prednošću i svi su mislili kako je prolazak tek rutina.

- Ne razmišljam što je bilo tada jer smo zreliji, na okupu godinu dana i svjesni prilike koja nam se pruža i rezultata koji smo donijeli iz Albanije.

Dinamo večeras ima priliku dovesti u Maksimir tri europska velikana do sredine prosinca i osigurati godišnji budžet.

- Nagrada je primamljiva i za puno bogatije klubove od Dinama, kako ne bi bila za nas koji živimo od toga - zaključio je Zoran Mamić

Linker
18. rujan 2024 17:56