Drago Sopta / Cropix
MUK U MAKSIMIRU

Mamić je u Brazilu i šuti na optužbe, a Srebrić iz Latvije odbija komentirati

Šutnja neće moći trajati vječno, ovo je afera na koju će netko morati ponuditi neke odgovore i skinuti ljagu s Dinamova imena
Piše: Alen LesičkiObjavljeno: 26. srpanj 2010. 12:53

ZAGREB - U Maksimiru je zavladala šutnja. Mobiteli su zvonili, ali “korisnik ne odgovara na pozive” moglo se čuti i kod glasnogovornika Ade Kožula, njegovih asistenata, ali i kod klupskog direktora Damira Vrbanovića.

Inače, Zoki Mamić je još u četvrtak otišao put Južne Amerike, točnije Brazila, gdje skautira nekoliko potencijalnih pojačanja za klub iz Maksimira.

Prema svemu sudeći ne obazire se previše na optužbe, ili jednostavno još nije niti čuo za njih. Ali izbjeći odgovore teško da će moći jer prema dokumentima koje posjeduju Sportske novosti , upravo je mlađi Mamić jedan od glavnih aktera cijele afere.

Upitno je i kako će se momčad sada pripremati za susret trećeg pretkola Lige prvaka, koji ih u srijedu 28. srpnja čeka protiv Sheriffa u Moldaviji.

Srebrić: Nemam komentara

Glavni tajnik HNS-a Zorislav Srebrić nije htio ulaziti u detalje oko najnovije afere u hrvatskom nogometu.

- Trenutno se nalazim u Latviji i nemam komentar.

Isti odgovor Srebrić je dao na konstataciju kako bi ipak morao regirati ,ako ne zbog funkcije, onda zbog spominjanja njegovog imena u kontekstu sastanaka sa Vrbanovićem, Brunom Marićem i Zoran Mamićem u jednom parku, a koji se dogodio u trenutku kada je postalo izvjesno da će afera isplivati na površinu.

Marić isključio dva igrača Hajduka

U utakmici na Maksimiru, 13. svibnja, a za koju se sumnjiči da ju je izrežirala kladioničarska mafija, daruvarski sudac Bruno Marić prometnuo se u glavnog aktera dvoboja. Podsjetimo, Marić je već u prvom djelu isključio dva igrača Hajduka i svirao kazneni udarac za Dinamo. U 29. minuti sudio je jedanaesterac zbog povlačenja u kaznenom prostoru prilikom izvođenja kornera. Kontakt je definitivno bio, ali suci se rijetko kad usuđuju svirati takve prekršaje, pogotovo ne u tako značajnoj utakmici kao što je finale Kupa.

U 34. minuti Marić je isključio Juricu Buljata jer je udario dlanom Marija Mandžukića, što je bila sasvim ispravna odluka za razliku od one u posljednjim trenucima prvoga djela kada je u svlačionicu poslao Sinišu Linića. Veznjak Hajduka načinio je prekršaj nad Mandžukićem gotovo na sredini travnjaka, a s tribina se doimalo kako je to bilo više saplitanje nego udaranje i logičnijom opcijom se činilo pokazivanje žutog kartona, a ne isključujućeg crvenog. Pogotovo ako se uzme u obzir da je u nastavku utakmice dva slična prekršaja igrača Dinama sankcionirao blažom kaznom, odnosno žutim kartonima.

Linker
29. lipanj 2024 03:38