Nikola Vilić / Cropix
ODUŠEVILI NA TORCIDA KUPU

Malešu skandirali: Igraj, Rico, volimo te mi!; Balakov: Ovdje kao da se igra SP

Piše: Jurica RadićObjavljeno: 02. srpanj 2011. 17:20

Kišna večer nije prepreka kad se voli nogomet. U Splitu je balun ljubav, a balun je Hajduk. I nije đir, nego je zaista prava ljubav. Ljetni pljusak nije ohladio glave ni umanjio strast. Balakov, Maleš, Balić, Skoko i društvo iz ekipe Hajduk.hr privukli su više od 2.000 ljudi na beton Vukovarske ulice.

- Ajmo Bijeli... - orilo se s tribina.

Istrčali su u crveno-plavim dresovima, ali to je manje važno. Hajduka su predvodile nove snage, svježa krv u Upravi i na klupi. To navijači hoće vidjeti. Novog Hajduka s novom nadom u bolje sutra.

Krasimir Balakov nije se dao zbuniti. Odigrao je utakmicu na visokom nivou, postigao iz akumuliranog prekršaja jedini, pobjednički pogodak utakmice pokazavši da bi mogao još pola sata potrčati i zelenim travnjakom. Ali, iznenadio se Bugarin borbenom atmosferom malonogometne utakmice.

- Mislio sam da je ovo obična utakmica. Znam da je natjecateljska, ali mislio sam da će to biti laganije. Ali nije. Ovo je kao da se igra Svjetsko prvenstvo. I to ne utakmica u skupini, nego finale. Žestoko i borbeno do zadnje minute - povjerio nam se Bugarin po izlasku iz svlačionice.

S brojem 11 na leđima igrao je predsjednik Hrvoje Maleš. Oni koji su gledali utakmicu u četvrtak navečer više sigurno nisu u dvojbi kakav je igrač čelni čovjek Hajduka.

- Na početku sam osjetio kurtoazni pljesak. Drago mi je da su navijači Balakova dočekali s iskrenim aplauzom, da su ga podržali od prve sekunde. Ali kasnije sam vidio da i meni daju podršku.

Maleš je zaintrigirao publiku, natjerao tribine na pljesak kada je u dva-tri navrata driblingom “jedan na jedan” uspio stvoriti višak na malom prostoru. Ima dribling, ima šut, samo fali preciznosti. Ugodno je iznenadio nekadašnji stoper Vala i Zagore, ali na kraju utakmice ipak nije bio zadovoljan svojom nogometnom prezentacijom.

- Loše. Nikad lošije... Tri tjedna sam bio izvan treninga. Istegnuo sam mišić zadnje lože i došao sam igrati totalno nepripremljen - opravdao se predsjednik Hajduka.

Bio je iznimno motiviran, što bi se reklo natjecateljski fajter. Borac za svaku loptu, srčan i žestok u dvoboju. Pokazao je Maleš kako bi se i njegovi igrači trebali boriti na travnjaku. S tribina je dobio i nadimak po kovrčavoj kosi.

- Bravo, Rico! Igraj, Rico, volimo te mi! - uzvikivali su mu navijači.

Još jednom se Maleš potvrdio kao “čovjek iz naroda”. Istrčao je bez oklijevanja pred Torcidom, pokazao navijačima koliko zna i može. Za Balakova se znalo da je umjetnik nogometa, ali bez oklijevanja i straha na beton je izašao i Maleš. Predsjednik kojeg još uvijek pokreće velika navijačka strast, predsjednik koji uživa u svakoj pobjedi.

Linker
24. rujan 2024 22:30