Vladimir Dugandzic / CROPIX
HAJDUK - SLAVEN 1-0

Maglica iščupao pobjedu, Tudor presretan: 'Bilo bi nepošteno da nismo dobili'

Nekad se samo tražio uspjeh, mijenjali su te već nakon jedne utakmice kući neriješeno. A sad je obrnuto, u Hajduku se od neuspjeha napravi uspjeh - priča Katalinić
Piše: Alen OrlićObjavljeno: 18. kolovoz 2013. 17:54

Hajduk je na mišiće dobio Slaven Belupo na Poljudu. Bez nekolicine važnih igrača - Caktaša, Jozinovića, Kouassija i Milića - Hajduk se dugo mučio, ali je na kraju izbio tijesnu, ali važnu pobjedu 1-0. Strijelac gola odluke bio je Anton Maglica koji je svoj golgeterski nerv iskazao u samom finišu utakmice, uspio je ugurati tu loptu u mrežu Rodića što je donijelo veliko olakšanje navijačima na tribinama koji su strepili da ne završi drugačije.

Bila je to utakmica koja je kidala živce navijačima. Opet je Hajduk stvarao šanse, ali nikako nije mogao do gola. Kao da je gol vratara Rodića bio začaran pa Splićani nisu uspijevali pogoditi njegovu mrežu.

Od samog početka Hajduk je krenuo sa napadima, Pašalić je odmah na startu imao kolosalnu priliku, ali i najavio da ćemo gledati “festival promašaja”. Prilike su se redale kao na traci, opet Pašalić, pa Andrijašević, Mujan, nitko da uđe...

Tudor je vrtio igrače po pozicijama, ostao je rano bez Mikanovića koji je izvrnuo zglob, kasnije je ubacio Kiša i Bencuna, tražio je sve način da dođe do prednosti. Hajduk je imao loptu u posjedu, ali opet se pokazalo da je realizacija njihova boljka. U ovakvim utakmicama uvijek je panika da iz jednog kontranapada Hajduk ne primi gol. To se moglo lako dogoditi jer je Filipović u prvom dijelu imao dvije dobre situacije, ali je Kalinić ukrotio njegove udarce.

Related content

Sudac Batnić mogao je pokazati na 11 metara u 50. minuti kada je nakon centaršuta Mujana u kaznenom prostoru rukom igrao Purić. U nastavku akcije Maglica je tukao ali Rodić skinuo loptu sa gol-linije.

Vratar Slaven Belupa Silvio Rodić mogao je ponijeti epitet igrača utakmice jer je branio čiste zicere. Jednom je na njega sam izišao Maglica, ali je Rodić obranio. No u 77.minuti Maglica je bio uspješniji, jedan odbijanac poslije centaršuta Vršajevića "bijeli devet" pospremio je u mrežu, za pobjedu i tri boda i titule igrača utakmice.

Tudor: Lijepo je vidjeti tablicu

Hajduk je upisao sva tri boda, mini-maksi pobjeda 1:0, kao u šahu, ne treba više nego 1:0... Teško za Hajduk, ali slatko. Hajduk je najuspješnija momčad lige! Jedini je izgubio samo dva boda. Igor Tudor, trener pobjedničke momčadi rekao je:

- Dosta smo se mučili, imali smo par šansi za zabit i normalno je kad nismo odmah zabili da raste nervoza. Ali, da nismo dali gol bilo bi nepošteno! Dominirali smo, imali te šanse. Posebno draga i slatka je ova pobjeda, vrlo bitna, psihološki važan momenat. Lijepo je vidjeti i tu tablicu gdje smo s utakmicom manje samo bod iza Dinama – govorio je u jednom dahu zadovoljni Tudor.

Nastavio je:

- Nije ovo jedna od naših najbriljantnijih utakmica. Mijo Caktaš je ovoj ekipi davao agresiju više, koliko god falili Kouassi i svi ostali, baš će Mijo Caktaš biti teško nadoknadiv.

Related content

Puno prigoda za jedan gol, pitali smo.

- Maglica je zabio taj gol, to su neke stvari na koje ne možeš utjecati... On je srećom zabio i imamo tri boda!

Bilo je zvižduka za igrače koje ste mijenjali, a oni nikako da potrče, da se brže obavi zamjena?

- Ma, to nije bilo ništa bitno, sve je to u granicama normale. Kad igraš slabije bit će zvižduka, a bit će i još utakmica. Sve su to nama važni, bitni igrači (Andrijašević, Sušić op. a.).

Slijede tri gostovanja zaredom?

- Ja im se veselim, jer smo sve naše najbolje utakmice odigrali vanka! Nezgodan je niz. Slijedi utakmica u Puli, oni su među pet u ligi, pa Lokomotiva i Osijek. Idemo hrabro.

Mercato, još samo 13 dana?

- Svaki se trener na svijetu nada da će dobiti pojačanja – rekao je Tudor.

Related content

Dva su stopera bila odlična?

- Je, konstatntno igraju dobro, oni su naša kvaliteta (Maloča i Milović op. a.), uz Šimunića su dva najbolja stopera u ligi, ne računajući tu i Križanca koji ima problema s ozljedom i ne igra stalno.

Mlada momčad, dobri rezultati...

- Da, veseli me to da je na primjer naša lijeva strana bila sasvim kadetska otprije dvije godine, Lučić, Pašalić, Mujan...

I to je značajno.

Ivan Katalinić, trener Slaven Belupa, smireno se, bez povišenog tona žalio na zlu sreću svoje momčadi:

- Opet smo odigrali dobro, solidno i pri samom kraju izgubili. Tako stalno. Hajduk je bio bolji za jedan gol, mi smo imali svoje prilike, nismo ih iskoristili. Bez pet važnih igrača smo se pojavili na Poljudu, mogli smo nešto više napraviti, ali nismo. Moramo misliti na iduću tešku utakmicu s Dinamom. Želim sve najbolje Hajduku u prvenstvu.

Imate četiri poraza s golom razlike, deprimirajuće?

- Vidjeli ste što se lani desilo sa Zagrebom (ispao je iz lige, op. a.). Moramo što prije zaustaviti rezultatski pad. Kad uđe voda u uši moraš imati iskusne igrače. Mi smo mlada momčad, sa šest, sedam sasvim novih. Igra daje nadu da će se što prije uklopiti. Primamo golove u zadnji čas. Neće ni to uvijek... Čekamo pauzu, pa zalet.

Igrači Hajduka kažu da ste ih motivirali nekim izjavama?

- Čime sam ih motivirao? Na što sam ih motivirao?! Ništa od toga nisam primijetio na terenu... - nasmijao mu se brk. Onda je dodao:

- Hajduk igra pas, pas, pas, ali ima i dubinu, pa uvijek nekako prođe, zabije gol... Nije slučajno da nisu izgubili u prvenstvu. Želim im sve najbolje! (Slobodna Dalmacija)





HAJDUK - SLAVEN BELUPO 1-0 (Maglica 77)

UTAKMICA JE ZAVRŠENA!

88. minuta - Gosti su prvi put u cijeloj utakmici izigrali splitsku obranu, Roskam je pucao sa 15-ak metara pokraj gola.

77. minuta - Anton Maglica konačno je pronašao put do mreže! Vršajević je nabacio s desne strane, a Mujan je iz blizine pogodio Rodića. Međutim, lopta se odbila do Maglice koji je sa 6-7 metara ugurao loptu u mrežu.

63. minuta - Maglica je sam bio ispred Rodića, pokušao ga je prebaciti, ali vratar gostiju je odlično reagirao.

59. minuta - Melnjak je okrenuo Maloču i sa 15 metara pucao visoko preko vrata.

58. minuta - Pašalić je ponovno sam na udarcu na 20 metara, ali sve je to premlako...

51. minuta - Novi zicer za Maglicu! Mujan je s lijeve strane uputio loptu na peterac, Purić rukom skreće do Maglice, napadač Bijelih puca iz blizine, ali Rodić sjajno brani. Bijeli su tražili jedanaesterac, ali sudac je ostao nijem.

49. minuta - Filipovć je bio treći put u šasni, ali udarac je bio katastrofalan.

Završeno je prvo poluvrijeme!

45. minuta - Dobra solo-akcija Mujana, udarac je bio sa vrha 16-erca, a lopta je završila u vanjskom dijelu mreže.

35. minuta - Hajduk je krenuo u kontru s više igrača, ali Pašalić je htio sam sve riješiti. Bio je sam na 17 metara, ali loptu je krivo zahvatio i poslao na tribine

34. minuta - Andrijašević je bio u sjajnoj prilici, ali sa 15 metara pucao je preslabo za Rodića.

33. minuta - Slaven je sve opasniji. Filipović je bio sam na udarcu na 17 metara, pucao je dobro i jako, ali Kalinić izbija u korner.

27. minuta - Filipović je s lijeve strane potpuno iskosa pokušao iznenaditi Kalinića, ali vratar Hajduka je dobro reagirao.

26. minuta - Druga stopostotna šansa Bijelih! Andrijašević je izbacio Maglicu samog ispred vratara, a napadač Hajduka umjesto udarca odlučio se za dodavanja Mujanu. Napravio je to vrlo loše, lopta je bila prebrza...

22. minuta - Tudor već mora mijenjati. Mikanović se ozlijedio, u igri je Luka Lučić.

7. minuta - Krasnu akciju Hajduka okončao je katastrofalnim udarcem Sušić...

4. minuta - Kakva prilika za Hajduk! Mujan je probio lijevu stranu, nabacio, a Rodić je spustio loptu samo na Pašalića. Veznjak hajduka sa vrha peterca pucao je iz prve, ali je prebacio nebranjeni gol...

Utakmica je počela!

HAJDUK: Kalinić - Vršajević, Maloča, Milović, Mikanović (od 22. Lučić) - Andrijašević (od 59. Kiš), Anđelković, Pašalić - Sušić (od 71. Bencun), Maglica, Mujan.

SLAVEN BELUPO: Rodić - Purić, Bagarić, Edson, Melnjak - Čanađija, Crepulja - Rak, Brlek, Filipović - Glavica.

Linker
21. rujan 2024 22:16