Marko Todorov / CROPIX
LOŠ DAN U REYKJAVIKU

Luka Modrić bez dlake na jeziku: 'Užasno se osjećam zbog svoje igre na Islandu!'

'Trudio sam se povući momčad, htio najbolje, ali jednostavno nije išlo. Da me sada sto puta pitate u čemu je problem, ne mogu objasniti. Da znam, u petak bih ga riješio...'
Piše: Robert MatteoniObjavljeno: 17. studeni 2013. 09:09

Jedan je od onih od kojih se (stalno) traži najviše. Razlog tomu je jednostavan, on to može i temeljem kvaliteta koje ima, on mora (puno) više. Luka Modrić, dan nakon jalove prezentacije Vatrenih u Reykjaviku, i njegove, bio je iskren do daske.

- Osjećam se loše zbog onoga što sam pokazao u Reykjaviku. Ne mogu si objasniti uzrok takvoj igri, koja je daleko od onoga što mogu i moram odigrati. Činjenica da se od mene puno očekuje i da to doista jest pritisak, nije i ne može mi biti alibi za neuvjerljivost protiv Islanda. Jedva sam čekao da utakmica počne, da se napokon pokažemo u pravom svjetlu sada kada je najpotrebnije, kad više nemamo prava na greške. Trudio sam se povući momčad, htio najbolje, ali jednostavno nije išlo. Da me sada sto puta pitate u čemu je problem, ne mogu objasniti. Da znam, u petak bih ga riješio...

Logično je nezadovoljstvo šire (navijačke) javnosti prema vama. Na stranu opaske dežurnih zlonamjernika, veći dio navijačkog puka vam kritikom zapravo odaje priznanje da ste ključan igrač i da zato ima proporcionalna očekivanja!

- Znam, imaju potpuno pravo biti nezadovoljni. Kako Hrvatskom, tako i mnome. Gledatelji i navijači su prema meni pozitivni i logično je da očekuju moju bolju formu. Ponavljam, ne bježim od svoje odgovornosti što Hrvatska ne igra onako kako bi mogla igrati, naprotiv! I ja bih sebe prvog prozvao, jer nisu ni izbornik, ni suigrači, a ni navijači niti ikoji pritisak meni krivi što u igri ne donosim ono što objektivno mogu. Suočavam se s tom stvarnošću i stalno tražim rješenje kako to prevladati. Nema, doduše, više vremena za dvojbe i slabosti. U utorak treba staviti lice u prvu liniju borbe i pokazati atribute kad je najteže. Vrijedi prvo za mene, a onda i sve druge.

CIJELI INTEVJU PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU SN-a!

Linker
22. rujan 2024 19:39