Goran Sebelic / Cropix
ISTRA - DINAMO 1:1

LUDA UTAKMICA Vratara Dinama zamalo pogodili petardom vlastiti navijači!

Završena je utakmica 7. kola hrvatskog nogometnog prvenstva između Istre i Dinama na stadionu Aldo Drosina u Puli. Završilo je podjelom bodova 1:1. Lijepu i sadržajnu utakmicu zasjenio je incident iz 65. minute kada je Dinamov vratar Eduardo skoro pogođen petardom od strane BBB-a, zbog čega je utakmica nakratko prekinuta.
Piše: Robert MatteoniObjavljeno: 22. kolovoz 2015. 21:15

U vrlo neizvjesnoj, čvrstoj i natjecateljski solidnoj utakmici Istra i Dinamo podijelili su bodove. Bez sumnje to je značajan rezultat za pulske nogometaše koji su odigrali kako je i najavljeno hrabro, te su čvrsto parirali kvalitetnijem suparniku te su na kraju za to nagrađeni pozitivnim rezultaom. Jedan od glavnih aktera tog ishoda je svakako Vanja Iveša, koji je obranio najmanje šest teških udaraca, dovodivši do očaja napadače Dinama. Sa druge strane treba reći da su i Puljani imali svoje prilike, a u posljednjim minutama gotovo su postigli gol za tri boda preko Kasalice, čiji je šut nakon brze kontre, zamalo otišao pored gola. Sukladno viđenom bila bi to prevelika kazna za Dinamove nogometaše. Modri nisu odigrali odličnu utakmicu, ali su ipak dominirali i stvorili niz prilika koje nisu realizirali...

Od početka utakmice, iako su bili bez pet-šest prvotimaca Modri su imali inicijativu ali je Istra odigrala bez kompleksa i dala do znanja da će se hrabrije nego inače suprotstaviti Dinamu. Modri su preko Henriqueza u 19. minuti u dva navrata mogli povesti ali Iveša izvrsno obranio, pa je umjesto vodstva gostiju minutu kasnije povela Istra.

Odličnu akciju Mišića i Pavlovića s desne strane nakon centaršuta Đurić je iskoristio za povratnu loptu Zlomislića a ovaj je izvrsno plasirao loptu u desni donji kut. To je dalo dodatnog motiva Puljanima, iako su i dalje gosti imali inicijativu. U nekoliko navrata sudac Marić počeo je iritirajućim odlukama izazivati negodovanja na tribinama... Ćorić je u 34. minuti poravnao, u akciji u kojoj je Zlomislić izgubio loptu na tridesetak metara od gola, a Antolić je s desne strane izvrsno uposlio Ćorića koji je pogodio donji desni kut Iveše. Nakon toga su Modri mogli utakmicu okrenuti u svoju korist, jer se osjetilo da Puljani gube dah. U rasponu od pet-šest minuta u dva navrata je Iveša bravurozno obranio udarce Huseinovića i Pamića, da bi opet Huseinović u 42. potpuno sam na drugoj stativi poslao loptu pored gola. Vrlo sadržajno poluvrijeme, ali prava uzbuđenja su tek slijedila u nastavku.

Modri su stalno pritiskali, Puljani su se malo povukli, a opet imali su u protunapadu nekoliko dobrih situacija. Čak je Nikolić u 62. glavom pucao s pet metara, Eduardo je dobro obranio, da bi crnogorski napadač, koji se borio kao lav sa obranom Dinama, u 73. minuti glavom pogodio prečku. Nakon toga Modri su pravom opsadom domaćeg kaznenog prostora pokušavali doći do pobjedonosnog zgoditka. Zoran Mamić ubacio je Roga i Pjacu, potom i Hodžića da bi u tome uspjeli, no Puljani su prije svega bravuroznošću Iveše, velikom borbenošću i podrškom s tribina izdržali sve nalete i osvojili veliki bod.

ISTRA - DINAMO 1:1 (Zlomislić 19' / Ćorić 34')

Istra: Iveša - Pavlović, Ojdanić, Hadžić, Heister - Žižić, Mišić, Nikolić, Đurić, Zlomislić - Zolotić

Dinamo: Eduardo - Matel, Benković, Šimunović, Musa - Pamić, Antolić - Husejinović, Ćorić, Fernandes - Henriquez

PRIJENOS UŽIVO

90+4' - ZAVRŠENA JE UTAKMICA!

90' - Igrat će se još četiri minute sudačke nadoknade.

88' - Opet je Fernandes u prilici i opet ne uspijeva zabiti.

86' - Lijepa kontra Istre i sjajna prilika Kasalice, ali rezultat ostaje 1:1. Lopta odlazi pokraj gola.

81' - Nevjerojatna prilika Dinama. Sam kao duh ostao je Fernandes i krenuo prema Istrinom golu, ali domaće opet spašava Iveša. Bio je to čisti zicer.

75' - Redaju se prilike na obje strane. Sada opet prijeti Dinamo, ali Iveša brani Fernandesu.

73' - Kakva prilika za Istru! Nikolić je tukao glavom, lopta je završila na gredi!

65' - Na stadionu u Puli došlo je do kratkotrajnog prekida susreta i to nakon što je petarda ubačena s tribina eksplodirala u blizini Dinamovog vratara Eduarda. Igra je ubrzo nastavljena. Zanimljivo je da je peterda bačena s tribine na kojoj su smješteni Bad Blue Boysi.

64' - Dvostruka izmjena kod Dinama. Ušli su Rog i Pjaca umjesto Ćorića i Husejinovića.

53' - Vrlo dobar udarac Muse, vrlo snažan, ali failo mu je preciznosti.

51' - Novi pokušaj Ćorića! Ovoga puta je tukao s 25 metara, ali udarac nije bio opasan po Ivešu.

46' - Započelo je drugo poluvrijeme!

45+1' - KRAJ PRVOG POLUVREMENA!

45' - Dinamo je puno bolja momčad u završnici prvog poluvremena i konstantno prijeti. Opet Iveša brani udarac Fernandesu.

41' - Nova prilika za Dinamo! Istru opet spašava Iveša nakon udarca Fernandesa.

40' - Odlična prilika za Modre! Ćorić je fantastično vidio i proigrao Husejinovića, ovaj puca silovito, ali ravno u prsa Iveše.

34' - GOOOOL! DINAMO JE ZABIO! Strijelac je Ćorić! Antolić je jako dobro ubacio s desne strane, Ćorić utrčao i udarcem iz prve poslao loptu u mrežu!

28' - Nervozni Heister je s leđa pokosio Fernandesa i potpuno opravdano zaradio žuti karton.

19' - GOOOL! Istra vodi 1:0, zabio je Zlomislić! Nakon ubačaja s desne strane lopta se odbila na rub kaznenog prostora, na nju je natrčao Zlomislić i preciznim udarcem u kut doveo domaće u vodstvo!

18' - Igra se uglavnom na polovici Istre. Obrana Dinama stoji visoko na terenu, daleko od svog vratara Eduarda. Ipak, nema promjene rezultata.

10' - Dobra prilika za Dinamo! Henriquez je iz prve pucao na prizemno dodavanje Antolića, Iveša brani i to ne jedan, nego dva udarca Čileanca.

2' - Prvi korner i pokušaj domaćih. Nikolić je pucao glavom, ali njegov pokušaj ide preko gola.

1' - Započela je utakmica.

- Istra zna biti neugodan protivnik, no očekujemo potvrdu rezultata koje smo dosad ostvarili i naravno pobjedu - najavio je trener Dinama Zoran Mamić.

Dinamo u susret protiv Istre ulazi s 12 osvojenih bodova u 6 dosadašnjih kola, tri više od suparnika.

U sastavu “modrih” nije bilo novih ozljeda, a igrači su se nakon pobjede u Albaniji napunili dozom samopouzdanja.

- Manje su napeti, no nije to još ona momčad kakva bi trebala biti i nije to još ono što oni zaslužuju - smanjio je Mamić dozu entuzijazma.

Mnogo je bilo komentara na Dinamovog vratara Eduarda, no čini se da Portugalac i dalje nastavlja biti broj jedan.

- Eduardo je u posljednjih nekoliko utakmica primio pogotke koje zaista nije trebao. Nije to samo njegova pogreška, nego i obrambenih igrača. Kada napadač pogriješi - ne dođe do gola. No, kada obrana pogriješi to se skupo plaća. Ali, Eduardo ostaje na vratima - objasnio je trener “modrih”.

Osim komentara na Eduarda, faktor iznenađenja u Dinamu izazvala je i zamjena u napadu Hodžić - Henriquez.

- Logično je da Hodžić igra umjesto Henriqueza koji nije imao dovoljno veliku pauzu. Imao je napornu prošlu sezonu i ne vidim ovu zamjenu kao problem, kao ni on. Slaže se da nije u optimalnom izdanju - komentirao je Zoran Mamić.

U Dinamu se ne obaziru mnogo na to da se bliži kraj prijelaznog roka, a kako trener kaže, dolazaka gotovo sigurno neće biti, eventualno dvije-tri posudbe. A zasada nema riječi ni o odlasku, pogotovo ne Joze Šimunovića. Dinamo je naime odbio ponudu Celtica za Šimunovića, objasnivši to tim da će njegova vrijednost sigurno još rasti.

- Jozo je vrhunski profesionalac i vrhunski igrač. Zna koliko stožer stoji iza njega. To što ga nismo pustili može mu biti samo dodatni poticaj - komentirao je Mamić.

Linker
22. rujan 2024 04:37