TREĆI CRVENI U SEZONI

Lovren opet žrtva francuskih medija: 'U Lyonu ništa nije naučio, on je limitiran igrač!'

Najgori igrač 23. kola u izboru L'Equipea bio je Lyonov branič Lyona Dejan Lovren, koji je 'briljirao' pogrešnim procjenama i potezima kod sva tri gola Korzikanaca
Piše: Dragan ZubovićObjavljeno: 04. veljača 2013. 22:52

U 23. kolu francuske Ligue 1, pobjedom na gostovanju kod Toulousea 4:0, vodeći Paris SG se odlijepio svojim najbližim pratiteljima - drugom Lyonu, koji je kiksao kod Ajaccia (1:3), i trećem Marseilleu, koji je neugodno iznenadio doma izgubivši od "fenjeraša" Nancyja (1:0).

Inače, najgori igrač 23. kola Francuskog prvenstva prošlog vikenda, u izboru L'Equipea, bio je Lyonov branič Lyona Dejan Lovren, koji je nakon dobre igre u prvih pedesetak minuta "briljirao" pogrešnim procjenama i potezima kod sva tri gola Korzikanaca.

Stoga je logično da je dobio od L'Equipea jako lošu ocjenu 2, a pritom je izabran za najgoreg igrača na terenu i ujedno je bio najgori igrač kola.

Ipak, treba istaknuti da on nije jedini krivac za Lyonovu katastrofu protiv malog Ajaccija. Sudac Jaffredo nije priznao čisti gol Lacazettea kod 0:0, zbog navodnog zaleđa; kojeg uopće nije bilo, što se vidi na TV snimci. Napadač Gomis nije iskoristio jedanaesterac nekoliko minuta prije kraja kod 2:1, a uoči gola za 3:1 (Mutu sa 11 m u 90+2.) na početku akcije, napadač Ajaccia Denis Oliech bio je u zaleđu prije nego što ga je Lovren sapleo u šesnaestercu za najstrožu kaznu, zbog čega je isključen, po treći put ove sezone, po čemu je sada rekorder u Francuskoj.

Inače, ovo je Lovrenu bio čak sedmi crveni karton otkad je u Francuskoj. Na prvi pogled s toliko isključenja netko bi pomislio da je nekakav grubijan koji lomi noge protivnicima, ali nije, jer uglavnom dobiva crvene kartone zbog dekoncentracije i spleta za njega nesretnih okolnosti na terenu, a ne preoštrih startova.

Naravno, francuski kritičari ga ne štede. Osim L'Equipea, lošu ocjenu 3 dao mu je i regionalni dnevnik Le Progres iz Lyona, koji ga je zajedno s Gomisom proglasio za najgoreg igrača na terenu.

"Lovren je već tri godine u Lyonu. Ima 23 godine, više nije mlad branič i ušao je u fazu zrelosti kad se pogreške više ne mogu tolerirati zbog mladenačkog neiskustva. Po onome sto je dosad pokazao, Lovren je limitiran igrač, jer nema kontinuiteta dobrih utakmica zbog kiksova prouzročenih dekoncentracijom, a uz to ima i problema s ozljedama", piše L'Equipe u komentaru o Lovrenu.

Linker
22. rujan 2024 03:40