Vladimir Dugandžić / Cropix
GUBITAK EKSTRA TALENTA

Livaja gubi dane u Luganu: 'Neću se vratiti u Hajduk, igrat ću u Engleskoj ili Italiji!'

Hajdukov ekstra talent Marko Livaja jesensku polusezonu potrošio je u čekanju papira za registraciju u švicarskom drugoligašu Luganu. O povratku ne razmišlja...
Piše: Jurica RadićObjavljeno: 08. prosinac 2010. 19:29

Hajdukov ekstra talent Marko Livaja, napadač koji je sa 16,5 godina direktno iz kadeta preseljen u prvu momčad, jesensku polusezonu potrošio je u čekanju papira za registraciju u švicarskom drugoligašu Luganu. Zimska stanka vratila je Livaju u Split gdje će boraviti do početka siječnja sljedeće godine.

- Ne brinite, zaigrat ću u veljači za Lugano. Nakon što roditelji šest mjeseci borave u drugoj državi prema Uefi ide drugi zahtjev za registraciju - kazao nam je Livaja.

Mladi napadač još je dodao kako je prošao teško razdoblje, ali niti jednog trenutka nije pomislio na povratak.

- Nije mi bilo ugodno saznanje da sam dobio odbijenicu za registraciju u Lugano i da cijelu jesen moram provesti na treningu, bez utakmica. Ali uvjeren sam da sam napravio pravi potez i niti jednom nisam pomislio na povratak u Hajduk. Gode mi pohvale s Poljuda, ali ja sam se odlučio za odlazak i čvrsto sam uvjeren da ću u Luganu igrati proljetnu polusezonu.

Šest mjeseci je ipak prošlo u višestrukom gubitku. Izgubio je Hajduk jer je ostao bez nadarenog igrača. Izgubio je Livaja jer je neigranjem prekinuo svoj nogometni razvoj, a Lugano nije dobio igrača kojeg je želio. Kod Livaje se često spominjalo da je Lugano samo prolazna stepenica prema milanskom Interu.

- I dalje sam uvjeren kako ću jednom zaigrati u velikom klubu. Italija ili Engleska, to su moje zemlje. Da, bit ću u velikom klubu - poručio je Livaja.

Linker
24. rujan 2024 19:54