Vladimir Dugandžić / Cropix
NOVI SAMUEL ETO'O

Marko Livaja od ljeta konačno u Interu, nakon toga slijedi posudba u Chievo ili Parmu

Talijanski mediji naveliko pišu o potrebi rekonstrukcije i pomlađivanja momčadi, a vijest o angažiranju Livaje također se stavlja u taj kontekst
Piše: Slobodna DalmacijaObjavljeno: 07. travanj 2011. 22:53

Marko Livaja ovoga će ljeta ipak prijeći u milanski Inter, u redove još uvijek aktualnog prvaka Europe, i to nakon što 26. kolovoza navrši 18 godina. Podsjetimo, Livaja je prošloga ljeta, s nepunih 17 godina, pokušao ostvariti transfer, no Hajduk se tome usprotivio te na sve raspoložive pravne načine pokušao zaustaviti njegov odlazak.

Tada se spominjalo kako je potrebno da se netko od njegovih roditelja zaposli u gradu gdje će trenirati kako bi transfer bio moguć, odnosno kako bi ga UEFA odobrila, budući Livaja još nije navršio 18 godina i kao takav ne može bez tog uvjeta prijeći u drugi klub.

Na kraju je Livaja otišao u švicarski Lugano, otac mu se tamo zaposlio. Međutim, kako doznajemo iz povjerljivih izvora, UEFA je oko Nove godine odbila zahtjev Lugana i obitelji Livaja da se transfer registrira. Kao argument nisu prihvatili činjenicu da mu se otac zaposlio u Luganu. Tako je zapravo Hajduk uspio u naumu da spriječi igračev transfer, barem do njegove punoljetnosti. Već od tada, tvrdi naš izvor, Livaja trenira s Interom, dok mu je obitelj i dalje u Luganu, koji je udaljen oko 70 kilometara od Interova kampa u Appiano Gentileu.

Livaja nema pravo nastupa za talijansku momčad ni u jednoj kategoriji, i doznajemo dalje, čeka se samo da navrši 18 godina kako bi ga Inter registrirao kao svog igrača. Također smo saznali kako će ga milanski klub potom sigurno posuditi u jedan od manjih talijanskih klubova, vjerojatno u Chievo ili Parmu, koji trenutačno imaju status prvoligaša.

Inter je, nakon trostruke krune iz prošle sezone, ovih dana doživio dva teška udarca, u samo četiri dana ostali su gotovo bez šansi za obranu i talijanske i europske titule. Talijanski mediji naveliko pišu o potrebi rekonstrukcije i pomlađivanja momčadi, a vijest o angažiranju Livaje također se stavlja u taj kontekst. Mnogi u njemu već vide nasljednika Samuela Eto’oa. No, najvažnije je da mladi nogometaš ostane čvrsto na zemlji, da ne poleti u nebesa nakon takvih napisa. Treba uporno raditi, u Interu ima na desetke, ako ne i stotine talentiranih mladića, nije lako nametnuti se među njima.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
24. rujan 2024 19:55