INA FASSBENDER Afp
LIGA PRVAKA

VIDEO: Pogledajte kako je Borussia izborila četvrtfinale, Njemačka će u ždrijebu imati dvije momčadi

Rezultat govori da je to bio rutinski posao, no događaji na travnjaku sugeriraju drugačije
Piše: Slaven KižlinObjavljeno: 13. ožujak 2024. 23:30

BORUSSIA D. - PSV 2:0

DORTMUND Stadion Signal Iduna Park. Gledatelja 81.365. Sudac: Daniele Orsato (Italija).

STRIJELCI: 1:0 - Sancho (3), 2:0 - Reus (90+5).

BORUSSIA (4-2-3-1): Kobel - Süle, Can, Hummels, Maatsen - Özcan, Sabitzer - Malen (od 70. Adeyemi), Brandt (od 58. Nmecha), Sancho (od 75. Reus) - Füllkrug.

Trener: Edin Terzić.

PSV EINDHOVEN (4-3-3): Benitez - Teze, Schouten, Boscagli, Dest - Til (od 46. Lozano), Mauro Junior (od 86. Babadi), Veerman (od 82. Pepi) - Bakayoko, De Jong, Tillman.

Trener: Peter Bosz.

Prva utakmica: PSV - Borussia (D) 1:1.


Borussia iz Dortmunda je prošla u četvrtfinale i tako će Njemačka u ždrijebu (petak) imati dvije momčadi, uz Bayern među osam plasirala se i momčad iz Dortmunda. Rezultat govori da je to bio rutinski posao za crno-žuto, no događaji na travnjaku, koji nije izgledao najbolje, sugeriraju da je posao bio vrlo težak.

Početak utakmice nije najavljivao takav razvoj događaja, već u 2. minuti Maatsen se našao u velikoj prigodi, pucao je s 12 metara, Benitez je odbio loptu preko grede. No, to je bila tek odgoda vodstva domaćina.

Minutu kasnije ubačaj Maatsena s lijeve strane gosti nisu dobro očistili, lopta je došla do Brandta koji ju lagano ostavlja Sanchu, a Englez s 20 metara pogađa uz desnu vratnicu nemoćnog Beniteza. Ni nakon toga se stvari nisu promijenile, gostiju nije bilo na terenu, u 11. minuti Füllkrug je ostao sam na 12 metara, ali je loše pucao. Pet minuta kasnije dvije velike prigode za domaćina, prvo je pucao Brandt iskosa s 15 metara, Benitez je odbio loptu, na njoj je prvi bio Malen čiji je udarac s tla obranio vratar gostiju.

>>> POGODAK ZA 1:0 POGLEDAJTE OVDJE <<<

Malo se tada ritam utakmice primirio, a koliko su gosti bili podređeni, najbolje govori činjenica da u prvom poluvremenu nisu primorali domaće igrača na prekršaj, doduše ni oni su bili agresivniji, tek je dva puta Orsato bio primoran zaustavljati igru zbog njihovih nepropisnih startova. Nakon pola sata PSV se budi, Bakayoko je prvi zaprijetio, ali Kobel je to sigurno obranio. Do kraja prvog dijela nije bilo previše uzbuđenja.

Početak drugog dijela opet je pripao domaćinu, u 48. minuti Sancho daje za Brandta, ovaj za Malena koji pokušava sa 16 metara, loptu je lagano skrenuo Dest i Benitez je obranio. No, nakon toga gosti su bili opasnija momčad, u 53. minuti Lozanov pokušaj liznuo je vratnicu, u 56. minuti Tillman je pronašao Bakayoka, ovaj je ostao na desnoj strani, pucao, a Kobel je obranio. Uzvratili su domaćini u 64. nakon ubačaja Malena Füllkrug je ostao sam iskosa na desnoj stani, pucao je glavom, a Benitez je obranio.

Sedam minuta kasnije treći obračun Bakayoka i Kobela iz kojeg je Švicarac opet izašao kao pobjednik. U 77. pogodak za Borussiju. Reus je izveo slobodan udarac, Füllkrug je pogodio desnom nogom, ali na koncu je pogodak poništen zbog milimetarskog zaleđa strijelca.

Gosti su pritusnuli, bilo je tu bezbroj ubačaja sa strane, ali tek u dva navrata su zaprijetili, i dok je u 90. minuti Tezeov udarac s 20 metara prošao metar uz vratnicu, u četvrtoj minuti nadoknade De Jong je promašio produžetak, lopta je došla do kapetana gostiju na 10 metara, a on neometan puca preko gola.

>>> POGODAK ZA 2:0 POGLEDAJTE OVDJE <<<

I na kraju je stigla kazna, Kobel je ispucao loptu, Füllkrug ju je prebacio glavom, izgledalo je da će Babadi bez problema ju primiriti, no poskliznuo se i omogućio Reusu da izađe sam pred Beniteza i rutinski ga svlada za konačnu potvrdu Borussijina prolaska.

Linker
29. travanj 2024 15:17