INA FASSBENDER Afp
‘FRUSTRIRAN SAM I LJUT‘

Edin Terzić s okusom teškog poraza ulazi u najveći izazov ove sezone: ‘Nismo glupi, znamo što nas čeka‘

‘Ali da znate koliko smo se pripremali i kakav smo trud uložili, shvatili biste da smo žrtvovali sve‘
Piše: SNObjavljeno: 28. travanj 2024. 22:57

U velikom derbiju 31. kola Bundeslige nogometaši Leipziga svladali su na domaćem terenu dortmundsku Borussiju 4:1.

Bio je to dvoboj suparnika koji se bore za pozicije koje vode u Ligu prvaka iduće sezone, a pobjedom je Leipzig dodatno pobjegao klubu iz Dortmunda te se učvrstio na četvrtom mjestu i približio trećem Stuttgartu.

Težak je to poraz za trenera s hrvatskom i njemačkom putovnicom Edina Terzića kojega u srijedu čeka polufinalni okršaj u Ligi prvaka protiv moćnog francuskog prvaka.

Na presici nakon susreta s Leipzigom izrazio je svoju zabrinutost:

image
LEON KUEGELER Afp

- Uvijek se fokusiramo samo na utakmicu koja je pred nama, nikad ne gledamo dalje od toga. Tek sada se okrećemo utakmici protiv PSG-a. Nismo imali mnogo vremena za pripremu. Naravno, nismo glupi, znamo što nas čeka na našem stadionu u srijedu i kakvu čudesnu priliku imamo. Međutim, mi uopće nismo ni razgovarali međusobno o tome, niti unutar momčadi niti u stručnome stožeru. Htjeli smo se koncentrirati isključivo na dvoboj u Bundesligi. I sada, kada gledam rezultat, jasno mi je što nas čeka. Ali da znate koliko smo se pripremali i kakav smo trud uložili, shvatili biste da smo žrtvovali sve kako bismo danas pobijedili. Nažalost, poraz od Leipziga vjerojatno će utjecati i na našu izvedbu u srijedu. - rekao je Terzić i potom naglasio koliko je razočaran:

- Stoga sam frustriran i ljut zbog današnje utakmice. Ipak, sada je važno iz ove situacije izvući konkretne smjernice. Gledajući Leipzigovu dominaciju i način na koji su kontrolirali sredinu terena, to je upravo ono što nas čeka u polufinalu protiv PSG-a. Ne mislim da su Parižani imalo brži ili sporiji od ovih momaka protiv kojih smo igrali danas. I to je dodatni razlog da osvijestimo kakav je ulog posrijedi. Zato moramo igrati onako kako smo igrali u prvih 20 minuta, premda smo svjesni da je iznimno teško odigrati na taj način cijelu utakmicu. - zaključio je hrvatski trener.

Linker
28. travanj 2024 22:57