MARCO BERTORELLO Afp
PREOKRET AJAXA

VIDEO: Džeko dvaput zabio nakon Perišićevih majstorija! Rapsodija Intera i konačno - drugi krug Lige prvaka

Golovima Edina Džeke, odnosno S. Hallera do pobjede su u 5. kolu Lige prvaka došli Inter i Ajax
Piše: Hina/SNObjavljeno: 24. studeni 2021. 20:53

INTER - ŠAHTAR 2:0 (Džeko 61', 67')

INTER (3-5-2): Handanovič - Škriniar, Ranocchia, Bastoni - Darmian (od 78. D'Ambrosio), Barella (od 78. Vidal), Brozović, Calhanoglu, Perišić - Džeko, Lautaro Martínez (od 68. Correa)

ŠAHTAR (4-2-3-1): Trubin - Dodo, Vitão, Marlon, Matvijenko - Stepanenko (od 46. Marcos Antonio), Maycon - Tetê (od 81. Marlos), Pedrinho (od 73. Bondarenko), Solomon - Fernando (od 81. Mudryk)


BEŠIKTAŠ - AJAX 1:2 (Ghezzal 22' p. / Haller 54', 69')

BEŠIKTAŠ (4-2-3-1): Günok - Rosier, Vida, Montero (od 81. Uysal), Meraş - Pjanić (od 81. Ucan), Mehmet Topal (od 81. Hutchinson) - Ghezzal (od 67. Batshuayi), Alex Teixeira (od 59. Bozdogan), N'Koudou - Larin

AJAX (4-3-3): Onana - Mazraoui (od 72. Timber), Schuurs (od 77. Rensch), Martínez, Tagliafico (od 77. Blind) - Klaasen, Berghuis (od 83. Taylor), Gravenberch - Neres, Daramy (od 46. Haller), Tadić


Nogometaši Intera izborili su plasman u osminu finala Lige prvaka nakon što su u susretu 5. kola D skupine na San Siru pobijedili Šahtar sa 2:0, a Real nešto kasnije pobijedio Šerif u Moldaviji (3:0).

Real je tako kao prvi prošao dalje, Inter je drugi, trećeplasirani Šerif ide u Europsku ligu, a Šahtar je ostao na posljednjem mjestu s jednim bodom.

Pobjedu "Nerazzurrima" donio je Edin Džeko postigavši oba gola (61', 67'), drugog na asistenciju Ivana Perišića. Zanimljivo, bila je ovo četvrta utakmica ovih klubova u Ligi prvaka, te prva na kojoj je bilo golova.

image
MARCO BERTORELLO Afp

Inter je dominirao od prve minute, no u prvom poluvremenu nije uspio slomio obranu ukrajinskog sastva.

Prvu priliku imao je Nicolo Barella, no nije bio precizan. U 25. minuti hrvatski reprezentativac Ivan Perišić je zabio pogodak, ali pokazalo se kako je asistent Matteo Darmian bio u zaleđu. Perišić je bio opasan i u 30. minuti, no vratar Anatoli Trubin je bio spreman.

U 37. minuti odličnu priliku je imao i Lautaro Martinez, ali je ukrajinski vratar ponovo izašao kao pobjednik.

Interu je poništen gol i u 58. minuti, Martínez je zabio, ali uz prekršaj. Ipak, tri minute kasnije ukrajinska obrana je popustila, a Džeko je zabio za 1-0 lijepim udarcem s ruba kaznenog prostora.

Šest minuta kasnije Džeko je svojim drugim golom prelomio utakmicu. Perišić je savršeno centrirao, a BiH napadač bez problema zabio u praznu mrežu.

Marcelo Brozović je igrao cijeli susret za Inter, dok je Perišić na terenu proveo 86. minuta.

U drugom susretu ove skupine kasnije se sastaju Šerif i Real Madrid.

Inter sada vodi sa 10 bodova, Real Madrid im devet, Šerif šest, a Šahtar jedan bod.

U skupini C Ajax je u Istanbulu pobijedio Bešiktaš sa 2-1 ostvarivši petu pobjedu. Nizozemski velikan je i prije ovog kola osigurao prolaz, a sada i prvo mjesto u skupini.

Domaćin je poveo golom Rachida Ghezzala u 22. minuti iz kaznenog udarca, a oba gola za goste zabio je Sebastien Haller (54', 69') koji je tako stigao do brojke od devet golova ove sezone u LP, koliko je zabio i napadač Bayerna Robert Lewandowski.

Domaćin je već u 11. minuti mogao do vodstva, no Valentin Rosier je pogodio okvor gola. Uzvratio je David Neres dvije minute kasnije, ali je pucao pored gola.

Bešiktaš je poveo u 22. minuti iz kaznenog udarca. Noussair Mazraoui je igrao rukom, sudac Irfan Peljto je provjerio situaciju pokazavši na bijelu točku, a Ghezzal mirno realizirao penal za vodstvo. Četiri minute kasnije Dušan Tadić je mogao izjednačiti, u 28. je bio blizu izjednačenja i Mohamed Daramy, no obojica su bila neprecizna.

U 34. minuti Alex Teixeira je imao veliku priliku za 2-0, no nije bilo promjene rezultata.

Gosti su uspjeli izjednačiti u 54. minuti, a pogodak je postigao Sebastien Haller. Martinez je uputio fantastičnu loptu kroz "srce" domaće momčad do Tagliafica koji je nesebično dodao Halleru, a ovaj lagano zabio u praznu mrežu.

image
OZAN KOSE Afp

Samo četiri minute kasnije Haller je mogao preokrenuti rezultat, ali je pucao preko gola. No, u 69. minuti reprezentativac Obale Bjelokosti nije promašio. Svojim devetim golom ove sezone doveo je "Kopljanike" u vodstvo koje su zadržali do kraja.

Domagoj Vida je igrao cijeli susret za Bešiktaš koji više nema nikakvih izgleda za "europsko proljeće".

U drugom susretu iz ove skupine večeras se sastaju Sporting i Borussia Dortmund

Ajax vodi na ljestvici sa 15 bodova, dok Borussia i Sporting imaju po šest bodova. Bešiktaš je posljednji na "nuli".


KRAJ!

90' - Tri minute sudačke nadoknade i u Istanbulu i u Milanu.

86' - Izlazi Ivan Perišić uz 'standing ovation' San Sira! Zaista je Ivan odigrao fantastičnu utakmicu i zaslužio sve pohvale...

82' - Dodo pogađa vratnicu! Lopta se odbila na unutarnju stranu, išla paralelno uz gol-liniju, a na drugoj vratnici za centimetar je zakasnio Mudryk!

69' - GOOOL! Nakon Tadićeva slobodnjaka Martinez šutira po golu, činilo se da lopta ide izvan okvira, međutim na pravome mjestu našao se džoker s klupe Sebastian Haller i svojim drugim pogotkom donio preokret Ajaxu!

DRUGI HALLEROV POGODAK POGLEDAJTE OVDJE.

67' - GOOOL! Još jednom maestralno je odigrao Ivan Perišić! Driblingom se španerski riješio dvojice braniča te zatim centrirao za Džeku koji glavom probija Trubina za 2:0!

PERIŠIĆEVU ASISTENCIJU ZA DRUGI DŽEKIN POGODAK POGLEDAJTE OVDJE.

image
MARCO BERTORELLO Afp

61' - GOOOL! Treća sreća! Ovog puta ništa nije sporno... Perišić je pretrčao pola terena i ubacio u peterac gdje Darmian ne uspijeva poentirati, a na odbijanac dolazi Džeko i zakucava u mrežu za 1:0 Intera na San Siru!

PERIŠIĆEV TRK PREKO POLA TERENA I DŽEKIN POGODAK POGLEDAJTE OVDJE.

58' - GOOOL! Lautaro Martinez zabija na Perišićevu asistenciju! Ali ništa ni od ovoga gola... Argentinac se rukama oslobodio svog čuvara Matvijenka i rumunjski je sudac opravdano poništio zgoditak. Šteta, Perišić je nakon poništenoga gola ostao i bez asistencije.

image
OZAN KOSE Afp

54' - GOOOL! Fantastičnu Martinezovu loptu preko cijelog terena prihvatio je Tagliafico i uposlio Hallera koji smireno zabija za izjednačenje!

HALLEROV POGODAK POGLEDAJTE OVDJE.

46' - Vraćamo se na drugi dio. Kod Šahtara je u svlačionici ostao kapetan Taras Stepanenko koji se nije proslavio u prvome dijelu, a zamijenit će ga Marcos Antonio. Trener Ajaxa Erik ten Hag u igru će uvesti Sebastiana Hallera umjesto Mohameda Daramyja.

KRAJ PRVOGA POLUVREMENA

45' - Igrat će se dvije minute sudačke nadoknade, kako u Istanbulu tako i u Milanu.

40' - Raspala se igra Ajaxa nakon primljenoga pogotka, uspjeli su nogometaši Bešiktaša omesti njihovu centralnu liniju i oduprijeti se naletima. Ovu Ajaxovu momčad obično karakterizira visok postotak posjeda lopte, no u ovim je trenucima "skromnih" 55 % na njihovoj strani.

37' - DVOJBENA SITUACIJA KOJU JE INICIRAO PERIŠIĆ! Majstorski je uposlio Lautara Martineza kojega ruši Stepanenko, ali rumunjski sudac Hategan pokazuje da nema najstrože kazne. Naknadno je ipak pričekao reakciju VAR sobe, trajao je kraći prekid nakon kojega je Rumunj pokazao da se igra nastavlja. Još jednom, Perišić igra vrlo aktivnu rolu večeras!

36' - Griješi sada Trubin, šalje prekratku loptu koju presijeca Džeko, no zatim isprve šalje preko gola...

30' - Još jednom prijeti Perišić! Zasad je Vatreni najaktivniji Interov igrač, igra podjednako agresivno i u napadu i u obrani, no sada je Šahtarov vratar nakon udarca iz daljine izašao kao pobjednik.

24' - GOOOL! Perišiiiiić!!! Ali ništa od gola... zaleđe! Darmian je bio u nedozvoljenoj poziciji kada je poslao povratnu za Ivana Perišića koji majstorski poentira iza Trubina, međutim pomoćni je sudac odmah podigao zastavicu.

22' - GOOOL! Bešiktaš vodi 1:0 pogotkom iz penala! Mazraoui je nesmotreno igrao rukom, a bosanskohercegovački sudac Irfan Peljto nakon VAR pregleda pokazao na bijelu točku... Precizan je bio alžirski veznjak Rachid Ghezzal!

GHEZZALOV POGODAK I SITUACIJU PRIJE JEDANAESTERCA POGLEDAJTE OVDJE.

22' - Lautaro Martinez lijepo se driblingom riješio čuvara i opalio po golu, ali stigao je uklizati Marlon. U nastavku je Ranocchia glavom gađao samo par centimetara od gola!

15' - Amsterdamski Ajax u Istanbulu visoko pritišće domaći sastav koji se zbio u kazneni prostor. Vida i društvo imaju mnogo problema s ofenzivnom nizozemskom postavom.

10' - Perišić se driblingom oslobodio Doda pa idealno uposlio Barellu čiji udarac s desetak metara odlazi preko gola. Očekivano - bolje otvaranje milanskog sastava.

1' - Počele su utakmice u Istanbulu i Milanu.


Bešiktaš je ispao iz svih kombinacija za prolazak skupine C, odnosno ostala je još samo teoretska mogućnost. Turski bi sastav večeras u Istanbulu morao pobijediti vodeći Ajax, a onda se još i nadati porazu dortmundske Borussije od Sportinga koju bi potom u posljednjem kolu također morao pobijediti. No, u nogometu je sve moguće.

Hrvatskim je navijačima zanimljiviji dvoboj Intera i Šahtara u Milanu. Marcelo Brozović i Ivan Perišić mogli bi osigurati prolazak skupine D pobijede li ukrajinski sastav, uz uvjet da Real Madrid predvođen Lukom Modrićem ne prospe bodove (opet!) protiv tiraspolskog Šerifa. Nešto će se naravno pitati i Moldavce i Ukrajince, no kladionice večeras ipak daju prednost milanskom i madridskom gigantu u utrci za prolazak skupine.

Borussia Dortmund u odlučni dvoboj protiv Sportinga ulazi bez Hazarda

Borussia Dortmund će možda i ključnu utakmicu u borbi za osminu finala Lige prvaka protiv Sportinga u Lisabonu igrati bez Erlinga Haalanda, Matsa Hummelsa i Thorgana Hazarda.
Hazard je otpao nakon što je u ponedjeljak bio pozitivan na COVID-19, Haaland ima problema s ozljedom, dok je Hummels suspendiran zbog crvenog kartona zarađenog u zadnjem kolu protiv Ajaxa.
- Ofenzivni veznjak Thorgan Hazard bio je pozitivan na koronavirus. Igrač nije imao nikakav kontakt s momčadi i odmah je otišao u izolaciju. Svi članovi prve momčadi i U23 momčadi, kao i njihovo pomoćno osoblje, 100 posto su cijepljeni ili oporavljeni. S obzirom na to, trenutno nisu potrebne daljnje mjere karantene - poručili su iz kluba.
U Lisabon neće putovati niti napadač Erling Haaland, te branič Mats Hummels.
Haalanda nema već četiri tjedna zbog ozljede. Norveški napadač, koji je ove sezone postigao devet golova u samo šest prvenstvenih utakmica, trebao bi se vratiti na travnjak 4. prosinca za bundesligaški okršaj s Bayernom.
Hummels je otpao zbog crvenog kartona zarađenog u susretu protiv Ajaxa. Klub se žalio, ali je trener Marco Rose priznao kako ne vjeruje u pozitivan ishod žalbe.
Dva kola prije kraja natjecanja po skupinama Lige prvaka, Ajax je u skupini C osigurao prolaz, dok se za drugo mjesto bore Borussija i Sporting. Trenutačno su poravnati sa po šest bodova. Njihov međusobni susret je u srijedu u Lisabonu.

Linker
20. travanj 2024 04:03