Virgil van Dijk

 PAUL ELLIS Afp
POHVALE I KRIVI BROJ

‘Van Dijk je najbolji stoper svih vremena‘: Nizozemac se nakon hvalospjeva u eteru požalio na legendarnog Henryja

Nakon uzvratne polufinalne utakmice LP između Villarreala i Liverpoola redali su se hvalospjevi za ‘Redse‘
Piše: SNObjavljeno: 04. svibanj 2022. 09:56

Bivši napadač Liverpoola Michael Owen posebne je pohvale sipao na račun nizozemskog stopera Virgila van Dijka. Bivši stoper Manchester Uniteda Rio Ferdinand nazvao je Van Dijka 'najboljim stoperom na planeti u ovom trenutku', dok je Owen otišao i korak dalje:

"Mislim da je on jabolji centralni branič svih vremena."

Upitan što ga izdvaja od recimo nekad Ferdinanda i ostalih sjajnih stopera, Owen je rekao:

"Gledam ga i mislim si: 'Što napraviti protiv njega? Brži je, veći i i jači od ostalih. Jedina stvar koja je protiv njega u utrci za najboljeg u ovom trenutku, a naglašavam u ovom trenutku, su trofeji. Igrači poput Ferdinanda i Maldinija, koje se može smatrati najvećima, osvojili su puno toga. A Virgil zasad ima jednu Premier ligu i jednu Ligu prvaka", rekao je Owen.

A sam Van Dijk požalio se javno da je nakon pobjede poslao poruku legendarnom bivšem igraču Arsenala Thierryju Henryju, a da mu ovaj nije odgovorio.

"Poslao sam poruku Titiju, ali nije mi odgovorio. Recite mu to", rekao je Van Dijk nakon 3:2 pobjede nad Villarrealom u Španjolskoj. Henryjev odgovor nije trebalo dugo čekati.

"Promijenio sam svoj broj mobitela, a kada sam prebacio sve brojeve na novi uređaj, njegovog više nije bilo", pravdao se Carragher, na što ga je Jamie Carragher krenuo zafrkavati u studiju CBS-a.

"Budimo pošteni, večeras smo vidjeli mali manjak poštovanja od Thierryja. Virgil, vrhunski momak, ti je pokazao poštovanje, a ti mu se nisi ni javio."

Henry je na to hladnokrvno odgovorio: 'Nije poslao poruku na pravi broj. Ali dobit ću njegov broj. Ti si uzrujan zapravo jer je poslao poruku meni."

Linker
04. listopad 2024 18:37