ZELJKO PUHOVSKI Cropix
POGLED IZ ATENE

Trener AEK-a je najviše primjedbi imao na dvije stvari, a samouvjereni Grci praktički su ‘otpisali‘ Dinamo

BBB koji su u zatvorima i istraga policija koja traži ubojicu i dalje su glavna tema medija, ali i uzvrat
Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 18. kolovoz 2023. 22:42

Grci su nakon Zagreba zadovoljni i samouvjereni toliko da pojedini portali bez puno ograda najavljuju koja će televizija prenositi koji ogled AEK-a i Royal Antwerpena u play-offu Lige prvaka. Prvi je dvoboj već u utorak u Belgiji, a drugi, kako pišu, na OPAP Areni.

BBB koji su u zatvorima i istraga policija koja traži ubojicu i dalje su glavna tema medija, ali u fokusu je i uzvrat. Tako je na portalu enwsi.gr, koji je prvi objavio vijest o neredima i snimke s mjesta događanja, a prvenstveno je posvećen AEK-u, objavljen tekst, za kojeg navode da je autor Panos Loupas na svojem osobnom blogu, u kojem između ostalog stoji:

”Svi smo ustanovili da su se ljutnja i bijes pretvorili u odlučnost i mentalnu snagu koju su pokazali u brlogu i pred fašistima, koji su čuvali prazna mjesta za svoju “braću”. AEK, cijelo njegovo okruženje, njegov svijet, mora učiniti, mi moramo učiniti, dvije stvari - boriti se da ova mjesta još dugo ostanu prazna i da se sudionici Michalisovog ubojstva i fašističkog pohoda na Nea Filadelfiju primjereno kazne, ali i dati podršku momčadi da uđe sa zamahom i nesmetanim tempom kako bi dokrajčila Dinamo unutar stadiona i napravila veliki korak prema natjecanju u Ligi prvaka. Drugim riječima, ono što svi želimo, što bi i Michalis želio, vidjeti svog voljenog AEK-a kako “trese plahtu” u Nea Filadelfiji.”

Ističu da je trener Matias Almeyda zakočio slavlje kako ih euforija ne bi koštala te otkrivaju što je rekao igračima u poluvremenu u Zagrebu kako bi okrenuo utakmicu. Isti portal piše:

”Trener je ušao u svlačionicu s nekoliko primjedbi. Već je s partnerima na papiru zabilježio četiri važne pogreške svojih igrača i želio je da se one odmah promijene. Njegova dva velika problema bila su intenzitet trčanja te balans u igri. Osim toga i udaljenosti linija koje su dovodile Dinamo blizu AEK-ove polovice terena, domaćini su tako imali posjed i “gradnju” napada, srećom većina je bila neuspješna”.
Nakon završetka utakmice, navode, Almeyda se, nakon što je čestitao svojim igračima na uspjehu, fokusirao na ono što smatra najvažnijim.
- Zanima me da smo utakmicu završili pobjedom i s loptom tamo gdje treba, u njihovom prostoru, stvarali smo prilike. Mislili smo da ćemo postići više golova. To je ono što želim od vas - kazao je igračima.

Ni u Grčkoj, niti u Hrvatskoj nije bilo slavlja i glazbe u svlačionicama AEK-a. Iz žalosti i poštovanja prema ubijenom Michalisu.

Linker
13. lipanj 2024 14:11