PAUL ELLIS Afp
BEZ DLAKE NA JEZIKU

Oštar komentar legende: ‘Gvardiol? Haaland je o jednoj stvari razmišljao danima i onda mu priuštio noćnu moru‘

Norvežanin je odigrao nevjerojatnu utakmicu o kojoj će se još dugo pričati
Piše: SNObjavljeno: 15. ožujak 2023. 07:47

Nakon Luiza Adriana i Lionela Messija, Erling Haaland postao je u utorak navečer treći igrač u povijesti Lige prvaka koji je na jednom susretu dao pet pogodaka. Čudesni norveški napadač sinoć je uništio Leipzig (7:0) i bio glavni junak u pobjedi kojom je Manchester City izborio četvrtfinale najelitnijeg klupskog natjecanja.

Majstorska predstava ubojitog napadača očarala je mnoge pa tako i legendarnog Rija Ferdinanda koji je u analizi BT Sporta nahvalio mladu zvijezdu.

- Znate li što on trenutno radi? Svakog braniča, još prije prvog udarca, baci na konopce i natjera da se zamisli te kaže ‘wow!‘. Zbog njega ne mogu spavati uoči utakmice. Pogledavaju ga u tunelu i misle si - ‘pa on je veći nego što sam zamišljao da će biti.‘ Govore si i kako je brži nego što su pretpostavljali i da ima rakete u kopačkama. Znate, on je noćna mora za suparničke igrače - komentirao je Ferdinand, a onda se dotaknuo i hrvatskog braniča Joška Gvardiola.

- Isticali smo Gvardiola uoči meča. Tog igrača traže mnogi vrhunski klubovi, ali nekako si mislim da je Haaland nakon prve utakmice otišao doma i rekao sam sebi - ‘to mi se neće ponoviti‘. Vjerojatno je o tome razmišljao nekoliko dana i onda mu ovako zapaprio u uzvratu. Iscijedio ga je. Ovaj je bio nervozan i skoro pa u svakom duelu ga nadigrao. Priuštio mu je noćnu moru, zaključio je Ferdinand.

image
PAUL ELLIS Afp

Linker
30. travanj 2024 03:50