PAUL ELLIS/Afp
FENOMEN PRIRODE

Neviđen režim spavanja Erlinga Haalanda: Nosi specijalne naočale i prsten, a budi se uz poznate taktove

Zvijezda Cityja još je jednom u čudu ostavila nogometni svijet nakon pet pogodaka protiv Leipziga
Piše: Andro PolićObjavljeno: 16. ožujak 2023. 15:06

Još jedna monstruozna simultanka Erlinga Haalanda pogurala je Manchester City prema mjestu među osam najboljih klubova Europe. "Petarda" koja je na Etihadu odjeknula u krilu RB Leipziga, brzo se proširila nogometnim svijetom, pa je tako dio javnosti čudesne golgeterske sposobnosti norveškog "stroja" pripisao i njegovim - navikama spavanja.

Naime, nekoliko sati prije odlaska na počinak, nosi specijalne narančasto-plave zatamnjene naočale, koje blokiraju digitalna svjetla visokog intenziteta. Također, ni ne pomišlja o korištenju mobitela prije spavanja, pa tako satima prije sna isključuje ton, kako ga slučajno netko ne bi uzrujao. Pa čak niti Pep Guardiola, koji je po poznatoj priči Arjena Robbena zvao Nizozemca u dva sata u noći tijekom mandata u Bayernu, želeći pričati s njim o taktičkim zavrzlamama.

Kako bi dodatno pratio kvalitetu sna, zvijezda Cityja nosi Oura prsten, koji mjeri kvalitetu sna, tjelesnu temperaturu i otkucaje srca. Ono što je najvažnije, u krevet najčešće odlazi između 22 i 22.30 sati. Kako je i sam ranije izjavio, svako jutro se budi uz dobro poznate melodije himne Lige prvaka, koju je postavio kao zvuk svog alarma.

U rušenju njemačkog kluba, 22-godišnjem topniku Građana bilo je potrebno tek 30 dodira za pet pogodaka u suparničkoj mreži, a za nesvakidašnji učinak zaradio je i veliko priznanje L‘Equipa - ocjenu 10.

Linker
21. svibanj 2024 16:48