Jack Grealish
 OLI SCARFF Afp
REAKCIJE NA LUDU VEČER LP

Guardiolina zvijezda ne vjeruje što su napravili Messi i društvo, Ancelotti oduševljen junakom Reala

‘Sad kažem i vama - bio je sjajan i odostraga, jako je pomogao Carvajalu u završnici utakmice‘.
Piše: D. Krušelj/T. Juranović/SNObjavljeno: 15. rujan 2021. 23:41

Besiktas - Borussia Dortmund 1:2 (Montero 90+4' / Bellingham 20', Haaland 45+3')

Šerif - Šahtar 2:0 (Traore 16', Yansane 62')

Atletico Madrid - Porto 0:0

Club Brugge - PSG 1:1 (Vanaken 27' / Herrera 15')

Liverpool - Milan 3:2 (Alexander-Arnold 9', Salah 49', Henderson 69' / Rebić 42', Diaz 44')

Manchester City - Leipzig 6:3 (Ake 17', Mukiele 28'-ag, Mahrez 45+2'-11m, Grealish 56', Cancelo 75', Jesus 86' / Nkunku 42', 51', 74')

Sporting - Ajax 1:5 (Paulinho 33' / Haller 2', 9', 52', 63', Berghuis 39')

Liverpool - Milan 3:2 (1:2) (Alexander-Arnold 9', Salah 49', Henderson 69' / Rebić 42', Diaz 44')


Pucalo se, prašilo, kao u najboljim vestern obračunima. Na kraju je film prepun akcije okončan domaćom žrtvom, iako vam tijekom prijenosa zbog borbenosti ukrade simpatije. Gledatelj, doduše, rijetko udobno naslonjen, već dapače na rubu naslonjača, teško je mogao ostati razočaran. OK, možda u toj pucačini nije bilo previše golova, no bilo je akcije, koje se ne bi posramili majstori tog žanra... Akcije u kojoj je na kraju, pobijedio serijski pobjednik. Ime mu je Real.

- Jako važna pobjeda za nas. Jako teška utakmica, iznimno komplicirana. CIjela je utakmica bila prošarana brojnim pogreškama s obje strane. Ali, moja je momčad pokazala dobar stav. Na poluvremenu sam rekao Viniciusu da pritisne dodatno, a s ulaskom Rodryga igrali smo dodatno po krilima. Jako mi se to svidjelo. Nije da imamo samo kvalitetu, imamo i zalaganje, to je još važnije... - rekao je Carlo Ancelotti, trener Reala nakon dvoboja.

image
MIGUEL MEDINA Afp

Inter i Real u milanskoj su nogometnoj "scali", naime, pružili predivnu večer, prepunu ritma, šansi, intrige, no dok je sat hitao svome kraju, premda su prilike sugerirale barem četiri, pet pogodaka, Camavinga i Rodrygo, dva igrača s klupe, donijela su starom liscu Ancelottiju važnu pobjedu, i to u 90. minuti. Handanovič i posebno Courtois bili su u velikoj formi. Inter je pritom bio bolji, momčad Simonea Inzaghija probijala je linije i prijetila, mahom u prvom dijelu, poglavito preko Džeke i Martineza, a ključni im je ton davao besprijekorni Marcelo Brozović, po nama i igrač utakmice, uz vratara gostiju. Bilo ga je posvuda, držao je vezu, korigirao obranu, ali i definirao napad i prema uvodnim susretima, čini se da je (i) Simoneu Inzaghiju on glavni igrač. Odlično je do izlaska u 55. igrao i Perišić, a standardno je, iako malo zagušen s druge strane bio Luka Modrić (igrao do 80.). Kojeg je zamijenio Camavinga. Za asist. I pobjedu...

- Što sam mu rekao nakon utakmice? Rodrygo, nije bitno koliko ćeš minuta igrati. OK, danas si igrao samo pola sata, ali bio si sjajan, pomogao si nam. Eto, to sam mu rekao. A sada vama kažem da je bio sjajan i odostraga, jako je pomogao Carvajalu u završnici utakmice - pričao je dobro raspoloženi Ancelotti pred TV-kamerama odmah nakon utakmice.

Nije, međutim, samo u Milanu pucalo. Pucalo se i drugdje, i to konkretno, pa i s hrvatskim štihom. Ante Rebić, recimo, pokazuje da je ušao u punu formu, nakon dva asistatijekom vikenda, jučer je sjajnom igrom i golom inicirao preokret kod Liverpoola (iz 0-1 u 2-1), ali su "redsi" u nastavku odličnog dvoboja ipak okrenuli mlin na svoju stranu (3-2).

Stefano Pioli, Milanov trener nije mogao biti zadovoljan nakon utakmice...

- Svaka čast Liverpoolu na njihovoj kvaliteti i na intenzitetu. Uspjeli smo preokrenuti nakon njihovih sjajnih prvih 25 minuta i možemo žaliti za ta dva primljena gola kasnije. Njima su kumovale naše pogreške. U budućnosti ćemo igrati protiv momčadi koje nisu toliko kvalitetne pa ćemo onda valjda i primati manje golova - pomalo je ironičan bio Pioli.

image
JOHN THYS Afp

Najskuplji Guardiolin igrač Jack Grealish briljirao je u ludoj domaćoj 6:3 pobjedi Manchester Cityja protiv Leipziga.

"Uživao sam. Ovo sam dugo čekao. Nekoliko posljednjih tjedana nisam mogao dočekati ovu utakmicu. Velika je ovo večer za nas i jedna od onih posebnih utakmica koja je u sebi imala baš sve. Na kraju smo presretni što smo tako uvjerljivo pobijedili jednu dobru momčad punu energije i kvalitete. Uzeli smo bodove, a ja sam zabio gol i asistirao", rekao je Grealish pa otkrio:

"U jednom trenutku sam otišao provjeriti je li istina da su Club Bruges i PSG odigrali 1:1, nisam vjerovao u prvi tren. To pokazuje da je u Ligi prvaka moguće baš sve. Ovo je tako prekrasno natjecanje, s onom glazbom na početku i svime", bio je Englez očaran nakon debija.

PSG je s tri megazvijezde u prvoj momčadi zasigurno postao najveće razočaranje večeri. Messi, Neymar, Mbappe i ostatak skupog društva iz Pariza nisu uspjeli pobijediti prvaka Belgije na njegovu travnjaku, završilo je 1:1, a jalovu igru gostiju najbolje je nakon susreta opisao vratar Club Brugesa Simon Mignolet.

"Večeras uopće nisam imao posla. Odigrali smo vrlo dobro, momčadski, kompaktno, i nismo im dozvolili da stvore neke velike prilike. Ne možete takve igrače čuvati 'jedan na jedan', jer su prekvalitetni u tim situacijama, ali uspjeli smo to napraviti zajedno, nismo im ostavljali prostora. Imao sam nekoliko lakših obrana, ali ništa posebno", zaključio je belgijski vratar.

Linker
23. rujan 2024 13:29