SRDJAN VRANCIC/CROPIX Cropix
1. PRETKOLO LIGE PRVAKA

Evo gdje možete gledati početak nove Dinamove europske avanture, Modri su veliki favoriti

Danas u 19 sati na rasporedu je prva utakmica 1. pretkola Lige prvaka između Dinama i Valura
Piše: SN, Tomo NičotaObjavljeno: 07. srpanj 2021. 07:54

Hrvatski prvak tako na Maksimiru otvara novu europsku sezonu protiv Islanđana u trenucima dok je žiža nogometne javnosti usmjerena na Europsko prvenstvo.

Dinamo u susret ulazi kao veliki favorit iako oslabljen za neigranje reprezentativaca s Eura poput Brune Petkovića, Marija Gavranovića, Mislava Oršića, a gledatelji ga mogu pratiti na programu HNTV-a.

Dosezi islandskogValura u Europi nisu veliki, samo je četiri puta u svojoj povijesti taj klub uspio proći prvu prepreku. Jednom andorsku Santa Colomu, jednom finski klub MyPa, latvijski Ventspils i luksemburški Jeunesse Esch, još daleke, Dinamu drage, 1967.

Samo je pet puta Valur uspio ne izgubiti u gostima, jednom je samo pobijedio, upravo finsku MyPa-u. Najveće, pak, pobjede one su protiv francuskih klubova Nantesa (2:1) i Monaca (1:0). No, u oba je slučaja Valur ispao, protiv Monaca je bio bliže senzaciji, izgubio je 0:2.

Valurov trener Heimir Gudjohnsson tvrdi da njegova momčad u Zagreb nije došla s bijelom zastavom.

Iako je Dinamo najteži suparnik koji je mogao dopasti Valur u ždrijebu, ipak vjeruje da imaju šanse.

- Naravno da će to biti teška utakmica za nas, ali želimo što bolji rezultat u europskom natjecanju. Dolazimo u Hrvatsku pokušati postići povoljan rezultat, tako da druga utakmica na Islandu bude bitna i da se tamo odlučuje. U nogometu uvijek postoji šansa, svaki klub ima priliku, a da ne vjerujem u to, ostao bih kući, ne bih ni dolazio u Zagreb - kazao je Valurov trener Gudjohnsson.

Linker
29. rujan 2024 22:21