BORIS KOVACEV/CROPIX Cropix
USUSRET LIGI PRVAKA

‘Trebamo nastaviti svima pokazivati kakav je Dinamo klub! Ne samo u Hrvatskoj, već i u Europi‘

‘Naravno da smo se svi zaželjeli novih izazova u Europi. Koliko se god govori da sezona rano starta‘
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 06. srpanj 2021. 12:37

Kristijan Jakić (24) bit će jedan od jakih aduta Dinama u sezoni koja slijedi. Odjeven u novi Dinamov plavi dres kazao je “da mu je zapravo svejedno u kojem dresu igra”, a govorio je o atmosferi u momčadi.

- Ona je od prošle sezone ostala jako dobra, ali za nastavak dobrog ozračja potrebne su pobjede, tako da se nadam da ćemo već u srijedu startati s dobrim rezultatima - kazao je Jakić u uvodu.

Pričao je o jakoj konkurenciji u Dinamovom veznom redu...

- U tom segmentu momčadi zaista je velika konkurencija. Sve to samo tjera na dodatni rad, te naznačuje ogromnu borbu za udarnu jedanaestoricu. Mi igrači ne odlučujemo tko će igrati, sve je na treneru, njegova odluka se mora poštovati. Vidjet ćemo kroz sezonu tko će igrati više, a tko manje.

Kako mu se čini islandski prvak Valur?

- Ne znam kakva su točno momčad. Uspjeli smo pogledati nekoliko njihovih utakmica. Čine mi se kao čvrsta momčad, vole se nadigravati, imati loptu u svom posjedu. Međutim, mislim da će se u srijedu samo nas pitati, pokušat ćemo što prije zabiti pogodak, držati loptu što više u svojim nogama. Mislim da neće biti problema.

Dinamo je na pripremama izgledao jako dobro. Je li to naznaka da će navijači u srijedu vidjeti dobru utakmicu?

- Bez obzira na ove mjere, nadam se da će doći što više naših navijača jer bez navijača nema žara... Teško je igrati bez navijača, zato se nadam da će ih biti što više - zaključio je Jakić.

image
DAMIR KRAJAC/CROPIX Cropix

Marko Tolić se na pripremama u Sloveniji odličnim predstavama nametnuo treneru Damiru Krznaru...

- Kao i svake sezone, s veseljem čekamo prvu novu utakmicu, nove zahtjeve i zadatke koji su pred nama. Na meni je nastaviti s dobrim radom, s dobrim igrama, kad god mi se za to pruži prilika. Kad govorim o sebi, onda mogu kazati da je puno drukčija situacija nego prije godinu dana. Osjećam se puno bolje, mislim da je prošao taj neki proces prilagodbe. Upoznao sam momčad, klub, saznao sve što stožer traži od mene. Želim iskoristiti svaku minutu koja je preda mnom.

Kako Tolić gleda na dolazak navijača?

- Situacija oko dolaska navijača je malo kompliciranija, ali pozivam ih na strpljenje i razumijevanje. Kako je njima, tako je i nama. I ja bih želio da obitelji i prijatelji dođu na utakmicu, ali moramo ostati odgovorni u ovoj situaciji. Bitno je osjetiti puls tribine, bilo to stotinu ili tisuću ljudi, nije bitno. Želimo osjetiti taj žar, želimo da nam navijači budu taj “dvanaesti igrač”. Navijači su jako bitni za nas, oni nam daju dodatni impuls, dodatnu snagu. Pogotovo kad je teško... Šteta što ih nije bilo prošle sezone. Možete zamisliti kako bi izgledao Maksimir nakon prošlosezonske pobjede nad Tottenhamom...

Jesu li se igrači zaželjeli europskih izazova?

- Naravno da smo se svi zaželjeli novih izazova u Europi. Koliko se god govori da sezona rano starta, mislim da nama nikad nije dovoljno rano. Mi se uvijek veselimo utakmicama. Idemo stepenicu po stepenicu, eto, prva je utakmica s Islanđanima. Moramo pokazati karakter, da smo pravi. Onda se ne moramo plašiti niti jednog suparnika.

Ima li osjećaj da je Dinamo čak na višoj razini od prošle sezone?

- Mislim da smo na višoj razini generalno. Ako vratimo film sedam-osam godina unazad, Dinamo je slavio svaki pogodak kao nešto veliko u europskim natjecanjima. A prošle sezone smo bili razočarani kad nismo ušli u polufinale Europske lige. To je jasna slika do kuda je Dinamo došao, na kojoj smo razini. Drago mi je da nam apetiti rastu, da su ciljevi sve veći, da se momčad pojačava svake sezone, da se otvara prostor za mnoge igrače. Kad znaš da na svakoj poziciji imaš dva-tri vrhunska igrača, onda je to sjajno. Svjesni smo da ćemo imati puno utakmica, da će biti puno rotacija kao i prošle sezone. Trebamo nastaviti pokazivati svima kakav je Dinamo klub. Ne samo u Hrvatskoj, već i u Europi - zaključio je Tolić.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
30. rujan 2024 00:36