Endrick

 THOMAS COEX Afp
NOVI AS MADRIĐANA

Ancelotti o neobičnom potezu Realove zvijezde: ‘Teško je komentirati privatni život, ali izgleda da je hrabar‘

‘On je sposoban učiniti nešto što nitko ne očekujem ima taj dar, pokazao je to na utakmicama‘
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 18. rujan 2024. 13:08

Real je svladao Stuttgart u Madridu na premijeri nove sezone Lige prvaka rezultatom 3:1, a pobjednika je odlučio pogodak Antonija Rüdigera za 2:1 nakon asistencije Luke Modrića iz kornera.

- Još uvijek nastojimo pronaći našu najbolju verziju. Nakon njihovog izjednačenja imali smo snage pobijediti u vrlo važnoj utakmici. Ako bilo tko misli da je lako dobivati utakmice, vara se. Vodio sam više od 200 utakmica u Ligi prvaka i ne sjećam se ni jedne u kojoj nije bilo patnje. A nitko ne zna bolje od Reala kako je to osvojiti Ligu prvaka uz patnju – komentirao je Realov trener Carlo Ancelotti.

Pohvalio je talijanski stručnjak ubačaj Modrića uoči Rüdigerovog pogotka.

- Posljednja dva naslova u Ligi prvaka osvojili smo s dobrom obranom i koristeći brzinu igrača u napadu. Moramo više raditi na posjedu, ali ne smijemo zaboraviti da je najlakši put do prilike približiti se suparničkom golu što je brže moguće.

Osvrnuo se Ancelotti i na mladog brazilskog napadača Endricka koji je u posljednjim trenucima susreta postavio konačnih 3:1.

- Endrick je imao hrabrosti, jer je to bio posljednji napad. Najbolje rješenje bilo je iskoristiti prednost situacije tri na jedan, ali izabrao je dobro, iako vjerojatno najkompliciranije rješenje. No, ispalo je jako dobro. On je sposoban učiniti nešto što nitko ne očekuje. Ima taj dar, pokazao je to na utakmicama i na treninzima. Ima vrlo jak i vrlo brz udarac.

Mladi je Brazilac posljednjih dana u središtu pozornosti jer je netom nakon stečene punoljetnosti oženio pet godina stariju manekenku i pritom s njom potpisao bizaran ugovor.

- Vjenčanje? Malo mi je teže komentirati privatni život nego utakmicu, ali mislim da je u ta dva dana pokazao da je vrlo hrabar u svakom smislu – duhovito je zaključio Realov trener.

Linker
18. rujan 2024 14:13