TOM DUBRAVEC Cropix
SN ANKETA

Hrvatska je ostala bez Gvardiola. Koga bi Dalić trebao postaviti u obranu protiv Nizozemske?

Ne zaboravimo da izbornik ovu situaciju može iskoristiti da nadomjesti odlazak Marka Livaje
Piše: SNObjavljeno: 10. lipanj 2023. 18:44

Loše vijesti za reprezentaciju Hrvatske stigle su u subotu - Joško Gvardiol propustit će utakmice Lige nacija zbog ozljede trbušnog zida, o čemu smo pisali OVDJE. Osnovni popis Zlatka Dalića tako broji stopera manje, ostali su samo Domagoj Vida, Josip Šutalo i Martin Erlić.

No, u slučaju ozljede, Dalić ima pravo pozvati jedno od imena s pretpozivom. U defenzivnom redu to su Duje Ćaleta-Car i Filip Uremović. Pitanje je koliko je Ćaleta-Car mudar izbor budući da je veći dio sezone grijao klupu u Southamptonu (, dok je Uremović u berlinskoj Herthi zabilježio solidnu minutažu s 22 odigrane ligaške utakmice, pri čemu u samo jednoj od njih nije startao.

Ne zaboravimo da Dalić nije obavezan pozvati isključivo defenzivca - izbornik bi ovu priliku mogao iskoristiti i da nadomjesti odlazak Marka Livaje. U tom bi se slučaju mogao okrenuti Dionu Drenu Belji, Matiji Friganu, Josipu Brekalu ili Mislavu Oršiću.

U priloženoj anketi Sportskih novosti pitamo vas tko bi trebao biti stoperski duo protiv Nizozemske, te treba li Dalić povodom Gvardiolove ozljede u sastav pozvati stopera ili igrača s neke druge pozicije?

Linker
01. srpanj 2024 07:27