Joško Gvardiol, Dejan Lovren, Luka Modrić i Mateo Kovačić

 TOM DUBRAVEC Cropix
SUGESTIJA IZBORNIKU DALIĆU

Dejan Lovren za SN: ‘Ova dvojica mogu umjesto Gvardiola, obojica imaju ono što Joško nema‘

Prokomentirao je i situaciju s Dinamovim stoperom na kojega je bacio oko ‘njegov‘ Lyon
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 12. lipanj 2023. 21:15

Joško Gvardiol otpao je za završni dio Lige nacija, ozljeda je pobijedila, sjajni mladi stoper zbog problema s trbušnim zidom ne može biti spreman za polufinalni okršaj Final Foura Lige nacija s Tulipanima u Rotterdamu. Naravno da je to težak udarac za izbornika Zlatka Dalića i hrvatsku nacionalnu vrstu. Međutim, znate onu staru, “koga nema, bez njega se mora”. I može, nadodali bismo. Ima izbornik svojih aduta koji mogu odmijeniti Gvardiola, tu su u Rijeci unutar reprezentativnog rostera Martin Erlić, Domagoj Vida, na srednjem braniču može odigrati i Josip Stanišić...

image

Dejan Lovren, Šime Vrsaljko i Domagoj Vida

TOM DUBRAVEC/CROPIX Cropix

A ima li boljeg sugovornika na tu temu od bivšeg velikog hrvatskog reprezentativnog stopera, osvajača srebra sa Svjetskog prvenstva iz Rusije i bronce s prošlogodišnjeg Mundijala u Kataru, Dejana Lovrena? Trenutačno je na odmoru u Novalji, na pripreme svog Lyona mora se javiti 6. srpnja. Naravno da Lovren pozorno prati sve što se događa u nacionalnoj vrsti.

Baš fino odmaram

Oprostio se od Vatrenih, ali sasvim je jasno da će mu uvijek ostati u srcu, da će uvijek biti uz njih, živjeti s njima, veseliti se i tugovati, svaku utakmicu gledati s posebnim emocijama. Čujemo se ponekad neobavezno s Lovrenom, nekako nije baš bio za velike razgovore, veli da voli svoj mir.

I opet nam je, kad smo počeli pričati o nekim sasvim drugim temama, na našu zamolbu da veli nešto o ovoj situaciji s Gvardiolom kazao...

- Ajoj, Oli, što ću sad pričati, ja sam svoje rekao, sad baš fino odmaram...

image

Martin Erlić, Dejan Lovren i Domagoj Vida

TOM DUBRAVEC Cropix

Ipak, na kraju je popustio, pa naravno, radi se o hrvatskoj nogometnoj reprezentaciji. A na ovu našu temu oko ozljede Gvardiola kazao je sljedeće...

- Domagoj Vida ili Martin Erlić mogu zamijeniti Joška Gvardiola. Vida ima jednu kvalitetu koju Joško nema, a to je iskustvo. Također i Erlić ima neke kvalitete koje Gvardiol nema. Ali, isto tako, njih dvojica nemaju one kvalitete koje ima on. To su momci koji su imali fantastične sezone iza sebe. Vida je osvojio dvostruku krunu u Grčkoj, a to nije lako, bez obzira u kojoj si državi i u kojem klubu. Domagoj ima zaista ogromno iskustvo, godinama je u reprezentaciji, točno zna što treba momčadi. Martin je također iza sebe ostavio fantastičnu sezonu, sve je napravio, sve kako treba. Pratio sam ga u Sassuolu. Dakle, ponavljam, obojica mogu igrati umjesto Gvardiola.

image

Dejan Lovren i Domagoj Vida

BORIS KOVACEV/CROPIX Cropix

Nastavio je...

- Ja uopće ne vidim nikakav problem kad se radi o stoperskim pozicijama. Vidiš, ovdje se radi o tome da je otpao samo jedan igrač. Kad otpadne jedan igrač, može ga se uvijek zamijeniti. Drukčije je, razlika je ogromna, kad se ozlijede tri ili četiri igrača. Tu se onda može govoriti o hendikepu, kad nedostaje veći broj standardnih igrača, tu se osjeti razlika, stoga mislim da se neće osjetiti nekakva pretjerana razlika zbog činjenice da s Nizozemskom neće igrati Joško.

image

Martin Erlić

JAKOV PRKIC Cropix

Neće biti lako

A što Lovren predviđa kad se radi o reprezentativnom nastupu na završnom turniru Lige nacija? Hrvatska je uzela srebro u Rusiji, broncu u Kataru, može li konačno otići do zlata?

- Ja medalje računam samo kad se radi o europskim i svjetskim prvenstvima. Ligu nacija gledam kao natjecanje koje nije u rangu ovih najvećih, ali bi osvajanje trofeja bila sjajna stvar za nas. Lijepo je u tom natjecanju biti u finalu ili uzeti titulu pobjednika, sve četiri reprezentacije žele se dokopati tog uspjeha. Bit će teško doći do pobjedničkog trofeja. Nizozemska, Španjolska, Italija... Sve su to fantastične reprezentacije. Međutim, već je velika stvar ovo što smo napravili u ovom natjecanju, biti među četiri najbolja u Ligi nacija je super doseg. Vjerujem da će na kraju, kako to obično biva kad se radi o našoj reprezentaciji, biti uspješno. Navikli smo na uspjehe i velike rezultate.

image

Dejan Lovren i Domagoj Vida

MARTIN BERNETTI Afp

Neće u Nizozemsku, veli da se mora dobro odmoriti pred povratak u Lyon...

- Gledat ću utakmice s barske stolice, ha, ha, ha... - otkrio nam je Lovren.

Ne znam što će sada biti

Iskoristili smo priliku pitati ga još nešto. Naime, prije nekog vremena se u francuskim medijima pojavila informacija da je njegov Lyon zainteresiran da dovođenje Josipa Šutala, Dinamovog i reprezentativnog stopera.

image

Joško Gvardiol, Martin Braithwaite i Josip Šutalo

GORAN MEHKEK Cropix

Tema je stoperska, pa se uklapa u priču. Također, francuski kolege su tvrdili da je Lovren s mnogo lijepih riječi pričao svojima u klubu o mladom Josipu. Je li to doista istina?

- Jest, istina je. Pitali su me u klubu o Šutalu, dao sam im svoje mišljenje. Rekao sam im da Josip ima kvalitetu za Lyon. Sad ne znam što će se dalje događati. U mom klubu došlo je do velikih promjena. U ovom trenutku ne znam kakvi su pogledi na Šutala. Mislim da se ta priča trebala prije realizirati. Ovog trenutka ne znam kakvi su klupski planovi i pogled novog sportskog direktora, vlasnika. To zanimanje za Šutala dogodilo se prije nekoliko mjeseci. Tada je bio sportski direktor Bruno Cheyrou. S njime sam pričao i razgovarao o Josipu, tako da ne znam što će se dalje događati - zaključio je Dejan Lovren.

HRVATSKA OBRANA

NA PRIPREMAMA

Domagoj Vida (AEK Atena)

Borna Barišić (Rangers)

Josip Juranović (Union Berlin)

Borna Sosa (Stuttgart)

Josip Stanišić (Bayern)

Josip Šutalo (Dinamo)

Martin Erlić (Sassuolo)

S PRETPOZIVIMA

Duje Ćaleta-Car (Southampton)

Filip Uremović (Hertha)

OTPAO

Joško Gvardiol (Red Bull Salzburg)

33

godine ima Dejan Lovren, rođendan slavi idućeg mjeseca

78

nastupa prikupio je za A vrstu, dao je i pet poogodaka

SENIORSKI KLUBOVI

2006. - 2010. Dinamo Zagreb

2006. - 2008. Inter (posudba)

2010. - 2013. Olympique Lyon

2013. - 2014. Southampton

2014. - 2020. Liverpool

2020. - 2023. Zenit

2023. - ? Olympique Lyon

Trebao i on u Vatikan

Pričao nam je Lovren da se čuo s Lukom Modrićem, Mateom Kovačićem...

- Čujemo se, naravno, mi starija garda, pričamo, pa sve je to naravno normalno.

Otkrio je i sljedeće...

- Nego, znaš da sam trebao s reprezentacijom otići u Vatikan, ali nam se papa Franjo, nažalost, razbolio.

Linker
24. lipanj 2024 12:08