Damir Krajač/Cropix
JURČIĆ O POJAČANJIMA

'Leko radi ono što tražim, Alispahić je još u šoku, Beqiraj je ispred Krstanovića'

Prije dvije godine sam imao Mandžukića, sad nemam igrača takve individualne vrijednosti. Zato ću ga pokušati nadomjestiti sinergijom dva klasna napadača, kaže Jurčić
Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 21. lipanj 2011. 23:23

Možda će jednog dana negdje biti zapisano da je Dinamova velika europska priča počela u Šmarju, slovenskom mjestašcu s malom, privatnom pivovarom, četvrtoligaškim nogometnim klubom i simpatičnim stadionom koji, za razliku od mnogih prvoligaških u Hrvatskoj, ima natkrivenu glavnu tribinu. Kako god završili Dinamovi europski snovi, trojica će igrača Šmarja ipak nositi u svojoj biografiju kao poseban dan. Jerko Leko, Mehmed Alispahić i Ivan Krstanović odigrali su prvu utakmicu za Dinamo, Leko, doduše prvu nakon devet godina.

- Napokon sam nosio Dinamov dres, bio je to poseban osjećaj. S obzirom na naporne treninge nije bilo loše, pobjeda i nije bila cilj. A uspjeli smo i pobijediti. Za početak je dobro - rekao je Jerko Leko koji je sam igrao na poziciji zadnjeg veznog.

Nije mu problem...

- Igrao sam tu poziciju i u Kijevu, nije mi se teško priviknuti. Znam da Jurčić traži od mene doprinos u protoku lopte, i suradnju sa Sammirom i Badeljom. Siguran sam da mogu ispuniti sve zahtjeve - kazao je Leko dok je Mehmed Alispahić, naizgled potpuno miran i bez emocija, svoj prvi nastup opisao kao dosta dobar.

- Teške su noge, stvarno nije bilo lako igrati. Još se upoznajem sa suigračima, privikavamo se jedni na druge, sigurno će biti i bolje - nije previše rječit Alispahić koji u Dinamu ipak ima drugačiju ulogu nego u Šibeniku; tamo je bio glavni igrač, ovdje je jedan od nekoliko njih koji bi trebali donijeti pomak u igri.

- Ne znam što je lakše, što je bolje, to će se tek vidjeti. U svakom slučaju, naravno da je za momčad bolje kad ima toliko igrača koji znaju igrati nogomet, da je ovo sjajna momčad. Siguran sam da imam ovdje mjesta, da mogu igrati u prvih 11, vjerujem da ću se nametnuti kvalitetom, da ću moći odgovoriti na sve taktičke zamisle Krune Jurčića.

Ivan Krstanović debitirao je u napadu u drugome poluvremenu, u tandemu s Antom Rukavinom. Ruki je zabio, on nije, ali nije žalio zbog toga.

- Ante je sjajan igrač, a debi je bio odličan. Naravno da sam bio posebno uzbuđen prije utakmice, iščekivao sam je dugo, dugo, bio je to moj san. Zaigrao sam za Dinamo, ovako umoran od treninga, nije bilo lako - govori Krstanović koji je, kad je vidio s kim igra, postao još veći optimist.

- Kad su iza mene Badelj i Sammir i imam toliko odličnih lopti, onda je lako. Bio sam u nekoliko dobrih prilika, nažalost, nisam zabio, ali bit će golova, ako se ovako nastavi.

Tako su njih trojica doživjela svoj debi, a kako je njih doživio Kruno Jurčić i kakve planove ima s njima. Trener je posebno bio zadovoljan Lekom.

- On je napravio točno ono što sam od njega tražio, kontrolirao je sredinu terena, okretao stranu. Takav mi treba u načinu igre koji ja želim uspostaviti, treba mi na sredini upravo takav tip igrača - rekao je Jurčić za Leku, a puno očekuje i od Alispahića.

- Velika je stvar da imamo u sredini terena tri takva igrača, Leku, Sammira i Badelja, očekujem da im se priključi i Alispahić. Ne podcjenjujem nikoga, a kamoli njegove prijašnje trenere, ali ovo su za njega šok pripreme. Ovo je ipak Dinamo, malo veća dimenzija - rekao je Kruno za Mešu Bugojanca.

U napadu će Krstanović imati najveću konkurenciju. Samo Ivan govori da mu to odgovara, da je konkurencija dobra, činjenica jest da ni trener još ne zna tko će mu uz Beqiraja biti glavna uzdanica.

- Prije dvije godine sam imao Mandžukića, sad nemam igrača takve individualne vrijednosti. Zato ću ga pokušati nadomjestiti sinergijom dva klasna napadača. Mislim da ne mogu puno pogriješiti bilo koga da stavim, Beqiraj, Krstanović, Rukavina i Sylvestr su odlični igrači - kaže Krstanović.

- Jasno, nakon sjajne sezone Bećo je u prednosti, ne može on samo tako izletjeti iz momčadi, ali imamo adute i u napadu. Krstanović je jedan od njih, sigurno - misli Jurčić.

Linker
25. rujan 2024 04:32