Drago Sopta/CROPIX
O AZERBEJDŽANCIMA

Leko: Mi smo Dinamo! Sigurno prolazimo; Ibanez: Ja uopće ne znam gdje je Azerbajdžan

Oni su daleko najteži suparnik od svih koje smo mogli dobiti, nismo ih baš željeli. Međutim, mi smo Dinamo i moramo ih pobijediti, jer su naši ciljevi viši od pretkola, kaže Kelava
Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 23. lipanj 2011. 21:52

Trening je završio nekoliko minuta ranije, dinamovci su uletjeli u hotel, upalili laptope i stisnuli palce.

- Samo ne Pjunik ili Azerbajdžanci - moglo se čuti prije početka ždrijeba, ali i svih ovih dana vladale su otprilike takve želje.

Nekoliko trenutaka po završetku ždrijeba, kad se saznalo da će suparnik biti upravo azerbajdžanski Neftči spustio se s kata Ivan Kelava i usput promrmljao:

- Nije moglo gore!

Kasnije, kad se malo ohladio, još je “podebljao” svoje mišljenje.

- Oni su daleko najteži suparnik od svih koje smo mogli dobiti, nismo ih baš željeli. Međutim, mi smo Dinamo i moramo ih pobijediti, jer su naši ciljevi mnogo viši od tog pretkola - kazao je modri vratar.

Blijed je bio tehnički tajnik Davor Bukovina, na čija će leđa pasti organizacija putovanja u Azerbajdžan, a u Maksimiru su pod dodatnim pritiskom upravo zato što je prva utakmica kod kuće. Morat će se požuriti s radovima, nadali su se da će dobiti još tjedan dana “fore”, ovako, nema popusta. Međutim, nakon nekoliko minuta, kad su se dojmovi malo sabrali, svi su se složili - Dinamo je bolji i mora pobijediti.

- Iskreno, ja uopće ne znam ni gdje je Azerbajdžan, ni kakva je to momčad. Znam samo da se mi dobro pripremamo, da moramo to pobijediti. Bez obzira na suparnika mi moramo ići dalje - kazao je Lucho Ibanez, a na istom je tragu i Šime Vrsaljko:

- Nisam imao nikakve želje, meni je svejedno. Svjesni smo da se nitko neće sam pobijediti, da ćemo na terenu morati dokazati da smo bolji. Pripremamo se, radimo odlično, uopće ne sumnjam da će tako i biti.

Možda je najoptimističniji Jerko Leko.

- Ma, ne sumnjam u naš prolazak! Nećemo nikoga podcijeniti, ali mi smo Dinamo, moramo pobijediti koga god da smo izvukli. Mi smo kvalitetna momčad, vjerujem da nije problem niti što prvu igramo kod kuće.

Dakle, Jurčićev put prema Ligi prvaka počet će u Azerbajdžanu, svi znaju da neće biti lako, tog suparnika nitko baš nije priželjkivao. Nakon sjajnog prijelaznog roka neće baš sve ići tako glatko, Modri će se morati pomučiti. No, ako žele u Ligu prvaka, moraju pobijediti i Neftči! Ipak to nije Barcelona.

Linker
24. rujan 2024 14:24